Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου από την κυβέρνηση για τα αποθεματικά

Του Τάσου Δασόπουλου

Πράξη νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία θα καθίσταται υποχρεωτική η μεταφορά των καταθέσεων των δημοσίων φορέων σε λογαριασμούς κοινής διαχείρισης της Τράπεζας της Ελλάδας, κατέθεσε σήμερα το υπουργείο Oικονομικών.

Η σκέψη για την θεσμοθέτηση της μεταφοράς των καταθέσεων σε κοινή διαχείριση με το ελληνικό δημόσιο, γίνεται για να παρακαμφθούν οι αντιδράσεις των διοικητικών συμβουλίων των δημόσιων φορέων, που αντιδρούν στην εκχώρηση των καταθέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνολικές καταθέσεις των δημοσίων φορέων, φτάνουν τα 11,9 δις ευρώ, ενώ υπάρχουν ήδη σε ισχύ συμφωνίες επαναφοράς 8,9 δις ευρώ.

Οι καταθέσεις των ΔΕΚΟ, δεν θα περιλαμβάνονται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αφού για την κίνηση των λογαριασμών τους, θα πρέπει να προηγηθεί απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Δημήτρης Μάρδας, αναφερόμενος στο θέμα, είχε τονίσει ότι η μεταφορά των καταθέσεων των δημοσίων φορέων στην Τράπεζα της Ελλάδας, δεν σημαίνει ότι δεν θα είναι διαθέσιμα για τους φορείς όποτε τα χρειαστούν. Τόνισε επίσης, ότι ανάλογη νομοθεσία υπάρχει σε χώρες όπως, η Ολλανδία, η Πορτογαλία και η Μεγάλη Βρετανία.

 

Πηγή: enikonomia.gr

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Διαβάστε επίσης:

Βούλτεψη: Η κυβέρνηση οδήγησε σε δυσμενέστερη κατάσταση τη διαπραγμάτευση

Τσίπρας: Η αστυνομία αντανακλά το επίπεδο της δημοκρατίας – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ