Σακελλαρίδης: Η ΕΕ να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της

«Η νέα εκατόμβη προσφύγων στα ανοιχτά της Λαμπεντούζα μάς συγκλονίζει όλους. Η Μεσόγειος, από θάλασσα-δίαυλος των πολιτισμών, έχει μετατραπεί σε υγρό τάφο για χιλιάδες ψυχές που επιχειρούν να ξεφύγουν από τις φλόγες του πολέμου» αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, για την τραγωδία στη Λαμπεντούζα.

«Αυτές τις κρίσιμες ώρες, που μαζί με τις ζωές κινδυνεύει να χαθεί και η ανθρωπιά μας, απαιτούνται πράξεις και όχι ωραία λόγια. Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει άμεσα να αναλάβει τις ευθύνες της, απέναντι -κυρίως- στα κύματα των απεγνωσμένων προσφύγων, αλλά και απέναντι στις Ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου που τους υποδέχονται.

Η νέα τραγωδία της Λαμπεντούζα εκθέτει ανεπανόρθωτα τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, που διατύπωσαν τον απαράδεκτο ισχυρισμό ότι υπεύθυνη για το προσφυγικό κύμα είναι η ελληνική κυβέρνηση. Το προσφυγικό είναι διεθνές ανθρωπιστικό ζήτημα που δεν μπορεί να επιλυθεί με κραυγές. Ας αφήσουμε λοιπόν το λαϊκισμό και τη δημαγωγία. Για ανθρώπινες ζωές μιλάμε» τονίζει ο κ. Σακκελαρίδης.

Διαβάστε επίσης:

Νέα επίθεση της Bild στον Τσίπρα: «Τώρα ικετεύει ακόμα και την Εκκλησία»

Η Welt για τον “θαμμένο θησαυρό” της Μήλου – ΦΩΤΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ