Θεοδωράκης προς Παρασκευόπουλο: Κάνετε δημόσιες σχέσεις και είναι λυπηρό- ΒΙΝΤΕΟ

«Δεν σας κρύβω κύριε Παρασκευόπουλε, ότι όταν έγινε γνωστό ότι θα αναλάβετε το υπουργείο Δικαιοσύνης αναθάρρησα. Δυστυχώς η διάψευση ήρθε γρήγορα.  Είχατε πολλά να κάνετε για τη δικαιοσύνη και τις φυλακές, αλλά τα παραμερίσατε για να ασχοληθείτε με τα μη σημαντικά και τα μη επείγοντα», δήλωσε Πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στη συζήτηση που διεξάγεται στη Βουλή επί του σχεδίου νόμου: «Μεταρρυθμίσεις ποινικών διατάξεων, κατάργηση των καταστημάτων κράτησης Γ΄ τύπου και άλλες διατάξεις».

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωράκης, επισήμανε ότι η χώρα μας είναι ο τόπος με την μικρότερη κοινωνική προσφορά των κρατουμένων και ότι θα έπρεπε οι νεαροί παραβάτες, αντί να φυλακίζονται, να μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες σε ένα δήμο ή σε ένα ίδρυμα.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου, υπογράμμισε ότι με τις ρυθμίσεις αυτές θα βγουν περίπου 2000 κρατούμενοι 1200 αλλοδαποί και 800 Έλληνες και αναρωτήθηκε «υπάρχει κάποια πρόβλεψη για τη νέα τους ζωή»;

Ο κ. Θεοδωράκης, κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει πίσω την κατάργηση των φυλακών ανηλίκων, να εφαρμόσει τη τακτική με τα βραχιολάκια και να ενισχύσουν τον θεσμό της άδειας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι κάτοιο τέτοιο θα ήταν «προοδευτικό»

Απευθυνόμενος στον υπουργό Δικαιοσύνης, ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε: «Κύριε Παρασκευόπουλε κάνετε ότι κάνουν και άλλοι συνάδελφοι σας υπουργοί.  Βάζετε τις λάθος προτεραιότητες» και πρόσθεσε «πως θα μπορέσετε να αποτρέψετε την αποφυλάκιση ενός VIP κρατούμενου που θα σας φέρει χαρτιά γιατρών για μια ανίατη αρρώστια; Μάλλον δεν σας ενδιαφέρει να αλλάξετε όσα συμβαίνουν στις ελληνικές φυλακές. Δημόσιες σχέσεις κάνετε και αυτό είναι λυπηρό».  

Τέλος, σχολιάζοντας το συνολικό έργο της κυβέρνησης και τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους ανέφερε ότι «μέσα σε 80 ημέρες καταφέρατε να κάνετε τον γύρο του κόσμου αλλά χωρίς να έχουμε δει κανένα όφελος για την χώρα».

«Για ποια «σκληρή διαπραγμάτευση» μιλάτε;  Εκτός από την αλλαγή ονομάτων τι άλλο έχουμε κερδίσει;», κατέληξε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

 

Δείτε το βίντεο

 

Διαβάστε επίσης:

Βούτσης – Παρασκευόπουλος τα λένε με την Μπακογιάννη – ΦΩΤΟ

Κουτσούκος: Οι δόσεις θα πακεταριστούν σε αμπαλάζ έναντι νέου μνημονίου- ΒΙΝΤΕΟ

Δεκτές οι τροπολογίες για την κουκούλα και το DNA

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ