Βόμβες Πανούση για το μεταναστευτικό στον Real fm 97,8

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τους μετανάστες, τις καταλήψεις αλλά και για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

«Το τεντωμένο σχοινί υπήρχε εξ’ αρχής. Πιθανών να υπήρχε άγνοια κινδύνου. Όταν έχεις κερδίσει τις εκλογές και με τέτοια υποστήριξη έχεις την αίσθηση ότι μπορείς να κυβερνήσεις τον κόσμο και να έχεις άγνοια κινδύνου των συσχετισμών, των συμμαχιών στην Ευρώπη. Εγώ νομίζω ότι η στροφή έπρεπε να γίνει προς την γεωστρατηγική πλευρά του θέματος και όχι μόνο στην οικονομική. Στο δημοσιονομικό σε έχουν στριμωγμένο», σχολίασε αρχικά ο κ. Πανούσης σχετικά με την διαπραγμάτευση.

Η πολιτική διαμορφώθηκε προχθές στη σύσκεψη. Πρέπει να εφαρμοστεί. Το ερώτημα είναι ότι αυτή τη στιγμή, έρχεται τσουνάμι. Και αυτό το τσουνάμι των 100.000 σε πρώτη δόση, μπορεί να γίνει κάτι χειρότερο. Έχουμε ζητήματα που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Έχουμε ένα πρόβλημα Εθνικής Ασφάλειας. Εκεί μέσα μπορείς να δεις ότι θες. Από δουλεμπόρους μέχρι μαχητές. Έχεις ένα πρόβλημα κοινωνικής συνοχής. Όταν είσαι 10 εκατ. και φτάσεις να έχεις 5 εκατ. αλλοδαπούς, έχεις πρόβλημα κοινωνικής συνοχής. Πρέπει να δούμε τις διαδικασίες. Μπαίνουν 100.000 και επαναπροωθούνται 20. Οι 80 σου μένουν», σχολίασε αρχικά για το μεταναστευτικό ο κ. Πανούσης και συνέχισε:

«Να δούμε τι συνέπειες θα έχει σε δέκα χρόνια. Προφανώς και πρέπει να κάνεις ανθρωπιστική αντιμετώπιση, αλλά αυτό είναι για να ζήσουν οι άνθρωποι, όχι για να ευδοκιμήσουν. Θα πάνε στην Αθήνα ή θα διαχυθούν στην επαρχία; Κανείς να μην πάει στη Θράκη. Δεν είναι να παίξουμε εκεί πέρα. Πρέπει να κάνεις διάφορες κινήσεις».

«Η κυβέρνηση περίμενε να βρει κάτι άλλο από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Δεν το βρήκε, βρήκε κάποια κέντρα που ήταν πολύ άσχημες οι συνθήκες, ήρθε μεγαλύτερος αριθμός από ότι φανταζόμασταν. Το μεταναστευτικό, θα είναι δυσκολότερη η λύση του από ότι τα δημοσιονομικά. Είναι το υπογάστριο της δημοκρατίας», πρόσθεσε.

Σε ότι αφορά το θέμα των καταλήψεων, ο κ. Πανούσης τόνισε αρχικά:

«Δεν είναι θέμα σύγκρουσης προσώπων. Ότι εγώ δεν τα πάω καλά με τον κ. Βούτση. Η δομή των υπουργείων, όπου έχει υπερυπουργό και από κάτω αναπληρωτές, έχει πρόβλημα έτσι κι αλλιώς. Είσαι σε ένα σύστημα που θες την πολιτική συμφωνία. Το δεύτερο είναι οι ιδέες. Εκεί έχουμε διαφορές. Άλλοι πιστεύουν ότι έχουμε ένα φαινόμενο που θα λήξει με έναν νόμο, κι εγώ πιστεύω ότι έχουμε μια μόνιμη κατάσταση που απειλεί τη δημοκρατία.

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ακούω τις φωνές από τα 85 λεωφορεία που κατέβηκαν από τις Σκουριές. Και τρέμει η ψυχή μου, το βράδυ, να μη συναντηθούν αυτοί που θα βρεθούν στα προπύλαια που είναι εναντίων της επένδυσης, με τα 85 λεωφορεία. Αυτό το θέμα θα το λύσει η αστυνομία; Προφανώς και να μην συναρτηθούν και να μην ανοίξει κανένα κεφάλι. Στο πολυτεχνείο, βγήκαν καθηγητές και είπαν ότι υπάρχουν κλειδωμένες αίθουσες που έχουν τα πολεμοφόδια. Αυτό γιατί δεν το ανοίγουν;»

«Έχουν καταληφθεί 20 βίλες. Ο εισαγγελέας, είχε δώσει εδώ και 20 χρόνια, 15 χρόνια, εντολή, να μπει μέσα η αστυνομία. Δεν μπήκε ποτέ. Στη Βουλή, αυτοί που μπήκαν μέσα και ανήρτησαν τα πανό, τους συνέλαβε η αστυνομία και ο εισαγγελέας τους άφησε ελεύθερους. Στάθμιση οι Ακαδημαϊκές αρχές, στάθμιση οι εισαγγελείς, στάθμιση και η αστυνομία», πρόσθεσε.

«Έχουμε συλλάβει 80 ανθρώπους. Τελειώνει η ιστορία με την κατάληψη της πρυτανείας. Πράγματι, εμείς πιάσαμε τον Πολωνό με το διεθνές ένταλμα σύλληψης. Η αστυνομία έχει επιτυχίες συνέχεια. Λένε να αδειάσει η πρυτανεία. Δεν λένε πως θα αδειάσει. Κανείς δεν τολμάει να πει, βάλτε τα ΜΑΤ στο Πανεπιστήμιο. Δεν είναι ανοχή, δεν είναι υποχώρηση. Είναι μια ήπια αντιμετώπιση που έφτασε στο τέλος της».

Ακούστε το ηχητικό:

Διαβάστε επίσης:

Πανούσης σε καταληψίες: Η ανοχή μας τελείωσε – ΒΙΝΤΕΟ

Κικίλιας: Ο κ. Πανούσης οφείλει να παραιτηθεί ή…

«Κίνδυνος για τη δημοκρατία οι κουκουλοφόροι»

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ