Θεοδωράκης για το μεταναστευτικό: Δώσαμε την εικόνα ότι όλοι οι καλοί χωράνε – ΒΙΝΤΕΟ

«Το μεταναστευτικό είναι ένα σοβαρό εθνικό πρόβλημα» σημείωσε ο Πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ενώ πρόσθεσε ότι μετά την αλλαγή της κυβέρνησης, δίνεται η εικόνα για τη χώρα ότι «όλοι οι καλοί χωράνε».

«Εμείς έχουμε πει τις λύσεις που προτείνουμε για το μεταναστευτικό. Υπάρχουν πολλοί πειραματισμοί από την κυβέρνηση στο μεταναστευτικό. Αν συνεχιστεί το θέμα με τους μετανάστες θα ‘γονατίσουν’ τα νησιά» τόνισε ο κ .Θεοδωράκης συμπληρώνοντας ότι ζήτησε «εθνική συνδιάσκεψη» για το μεταναστευτικό.

Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις ο Πρόεδρος του Ποταμιού ανέφερε ότι «η κυβέρνηση ρίχνει τη μπάλα στην εξέδρα» ενώ προειδοποίησε ότι «τον Μάιο θα βουλιάξει η χώρα». «Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μεγάλες μεταρρυθμίσεις» τόνισε ο κ Θεοδωράκης.

Αναφερόμενος στο εξοπλιστικό πρόγραμμα των 500 εκατομμυρίων υποστήριξε πως «αυτή η κυβέρνηση που δεν δέχεται τίποτα από όσα έκαναν οι προηγούμενοι, σεβάστηκε μόνο το εξοπλιστικό πρόγραμμα των 500 εκατομμυρίων. Όπως είπε όμως ο κ. Νικολούδης “τα όπλα πηγαίνουν μαζί με μίζες”. Και από ό,τι φαίνεται αυτός ο εκσυγχρονισμός των αεροσκαφών θα μας στοιχίσει διπλάσια από όσα στοίχισε σε άλλες χώρες. Ο κ. Νικολούδης πάλι είπε ότι οι εξοπλισμοί έχουν μίζα 4%. Αυτό ισχύει και γι’ αυτή την αγορά; Ή ισχύει για όλες τις άλλες και όχι γι’ αυτήν».

Ο κ. Θεοδωράκης, μιλώντας για το νομοσχέδιο για τη Δικαιοσύνη που συζητείται στη Βουλή, είπε πως «η κυβέρνηση ζει σε έναν πανικό και βάζει λάθος προτεραιότητες. Οι φυλακές είναι χάλια. Υπάρχουν άνθρωποι που βασανίζονται και αντί να ξεκινήσει ο υπουργός από την αναμόρφωση του ποινικού κώδικα ξεκινάει από έναν νόμο, που ο ίδιος λέει πως αφορά 2 ανθρώπους. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτή τη στιγμή στη δικαιοσύνη και τις φυλακές; Γιατί δεν φτιάχνουν σχολεία για τους ανήλικους φυλακισμένους; Γιατί δεν αλλάζουν το σωφρονιστικό σύστημα;» διερωτήθηκε.

Τέλος, σε ερώτηση αν το Ποτάμι θα μπει στην κυβέρνηση, απάντησε: «Τι θα άλλαζε αν εγώ γινόμουν υπουργός Εμπορίου; Τι σημασία έχει να συμμετέχεις σε μια κυβέρνηση που δεν ξέρει τι να κάνει με την Παιδεία, την οικονομία, τους μετανάστες, τις διαπραγματεύσεις; Η κυβερνητική γραμμή είναι “μην κάνετε τίποτα”».

Διαβάστε επίσης:

Ραχήλ Μακρή: Το μνημόνιο πέθανε και οι πολιτικές λιτότητας δεν επιστρέφουν

FT: Τις τελευταίες ημέρες της Πομπηίας θυμίζει η Αθήνα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ