Χριστοφιλοπούλου: Να παρέμβει τώρα ο Πρωθυπουργός

«Η κυβέρνηση παρακολουθεί, ανίκανη ή αρνούμενη να πράξει τα αυτονόητα, δέσμια των ιδεοληψιών των υπουργών της», αναφέρει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου σε δήλωσή της με αφορμή την επιστολή των Πρυτανικών Αρχών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Η κατάληψη του κεντρικού κτιρίου του ΕΚΠΑ συνεχίζεται για 15η ημέρα με τις ζημιές να συσσωρεύονται και τα προβλήματα από τη μη λειτουργία του πανεπιστημίου να διογκώνονται. Οι πρυτάνεις απευθύνουν και πάλι έκκληση προς την κυβέρνηση και καταγγέλλουν τη χρήση ναρκωτικών ουσιών από τους καταληψίες εξωπανεπιστημιακούς, φοβούμενοι ακόμη και για απώλεια ζωών», τονίζει η Εύη Χριστοφιλοπούλου και προσθέτει:

«Η κυβέρνηση παρακολουθεί, ανίκανη ή αρνούμενη να πράξει τα αυτονόητα, δέσμια των ιδεοληψιών των υπουργών της. Οι συναρμόδιοι υπουργοί συγκρούονται, η ένταξη των αρμοδιοτήτων Προστασίας του Πολίτη συνεχίζει να αιωρείται  μεταξύ Υπουργείων Εσωτερικών και Δικαιοσύνης και η Πρυτανεία του ΕΚΠΑ έχει αφεθεί στο έλεος των αντιεξουσιαστών».

«Προφανώς για την κυβέρνηση προέχει η προστασία των προνομιακών σχέσεων της με τους αντιεξουσιαστές… Ουδείς εκ των συναρμόδιων υπουργών αισθάνεται την ανάγκη να εφαρμόσει το νόμο για να επανέλθει η εύρυθμη λειτουργία του πανεπιστημίου και να αποφευχθεί η περαιτέρω φθορά των τεράστιας ιστορικής και πολιτιστικής αξίας εγκαταστάσεων που έχουν καταληφθεί!

Ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας που φέρει ακέραια την ευθύνη για αυτήν την ασυδοσία οφείλει να παρέμβει τώρα, πριν να είναι πολύ αργά!», καταλήγει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

 

Διαβάστε επίσης

Έκκληση της πρυτανείας του ΕΚΠΑ στον Πρωθυπουργό – Θα χαθούν ζωές

Κατάληψη στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Νέο πανό στην Πρυτανεία – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ