Ξεκινούν οι εργασίες της επιτροπής για τον έλεγχο του χρέους

Ρεπορτάζ: Καραβοκύρη Άννα

Ξεκινάει τις εργασίες της η Επιτροπή ελέγχου της Βουλής, που θα διερευνήσει τα αίτια της δημιουργίας και της διόγκωσης του Δημόσιου Χρέους.

Στόχος της Επιτροπής είναι να διερευνήσει πιο μέρος του χρέους είναι επαχθές και επονείδιστο, αλλά και ποιοι παράγοντες συντέλεσαν στην διόγκωσή του, όπως π.χ. μίζες, εξοπλιστικά, Siemens κ.τ.λ.

Η συγκρότηση της Επιτροπής, που συστήθηκε με απόφαση της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπουλου, ξεκινά σήμερα τις εναρκτήριες εργασίες της (12.00 μ.μ.), με τις τοποθετήσεις ειδικών επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μάλιστα, θα υπάρξουν χαιρετισμοί και παρεμβάσεις Πολιτειακών Παραγόντων, υπουργών, αρμόδιων Φορέων της Πολιτείας, μελών της Επιστημονικής και Ακαδημαϊκής Κοινότητας.

Τον συντονισμό και τις σχέσεις της Επιτροπής με το Ευρωκοινοβούλιο και τα Κοινοβούλια των άλλων ευρωπαϊκών χωρών έχει αναλάβει η Ευρωβουλευτής, Σοφία Σακοράφα, ενώ τον Επιστημονικό Συντονισμό της διεθνούς ομάδας έχει αναλάβει ο ειδικός επί θεμάτων χρέους κ. Eric Toussaint.

Η σύσταση της Επιτροπής αποτελεί προγραμματική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ και όπως έχει δηλώσει η Πρόεδρος της Βουλής, αποτελεί χρέος προς την Ελληνική κοινωνία και την Ευρωπαϊκή Κοινότητα για Δικαιοσύνη και Αλήθεια.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Διαπραγμάτευση χωρίς πίεση ως το τέλος Απριλίου

Spiegel: Βελτιωμένη η νέα λίστα, αλλά έχει δρόμο ακόμα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ