• Στο Δικαστήριο Δούρου και Ντινόπουλος - Οι "ατάκες" και η παρέμβαση των Δικαστών

  5:10 μμ, Πέμπτη 02 Απρ 2015 5:10 μμ, Πέμπτη 02 Απρ 2015

  Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνος Νικολόπουλος

  Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του πρώην υπουργού Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας και της περιφερειάρχη Αττικής, σημειώθηκε σήμερα ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου που συζητήθηκε η αγωγή πού είχε καταθέσει η Ρένα Δούρου σε βάρος του Αργύρη Ντινοπούλου. Με την αγωγή της η κ. Δούρου αξιώνει αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ για την συκοφαντική δυσφήμιση, που όπως υποστηρίζει, υπέστη από τις δηλώσεις του κ. Ντινόπουλου σχετικά με την απασχόλησή της στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων επί υπουργίας στο Εθνικής Άμυνας του Άκη Τσοχατζόπουλου.

  Ειδικότερα, η αγωγή κατατέθηκε μετά της δηλώσεις του κ. Ντινόπουλου, σύμφωνα με τις οποίες, η ίδια διετέλεσε σύμβουλος του πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου. Ως γνωστόν, ο τελευταίος, πριν από περίπου δυο χρόνια, καταδικάστηκε σε πολυετή κάθειρξη για διακίνηση «μαύρου» πολιτικού χρήματος κατά την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων. Όπως δε είχε τονίσει, τότε, η κυρία Δούρου σε περίπτωση που γίνει δεκτή η αγωγή της, θα διαθέσει το ποσό στις δομές αλληλεγγύης της περιφέρειας.

  Ο διάλογος

  Όταν ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου ρώτησε τον πρώην Υπουργό αν έχει μετανιώσει για τις δηλώσεις του ο κ.Ντινόπουλος απάντησε: "Εγώ συγγνώμη δεν ζητάω. Όπως όλοι ξέρετε εγώ τώρα είμαι ο αδύναμος, δεν είμαι ούτε βουλευτής, ούτε τίποτα. Αυτή είναι η εξουσία τώρα.

  Το μόνο που μπορώ να κάνω αν χρειαστεί είναι να προχωρήσω σε μία δήλωση για την αποκατάσταση. "Και συνέχισε: "Εγώ αυτό που είπα είναι ότι υπάρχει φωτογραφικό ντοκουμέντο από τη σύσκεψη με συνεργάτες του Τσοχατζόπουλου."

  Η Περιφερειάρχης απευθυνόμενη στην Έδρα είπε: "Θέλω μόνο να μου πει ένα συγγνώμη για να το πάω στη μάνα μου. Πρέπει να αποκατασταθεί η αλήθεια.

  Επειδή ακούστηκαν διάφορα για τον τρόπο που «μπήκα» στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων, θέλω να σας πω ότι η πρόσληψη μου έγινε νόμιμα. Με βιογραφικό και έπειτα συνέντευξη. "

  Ο πρώην υπουργός της ΝΔ είχε προβεί στις παραπάνω αναφορές τον Μάρτιο του 2014, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για την περιφέρεια, και ενώ μιλούσε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή. Ο κ. Ντινόπουλος, σύμφωνα και με την αγωγή, εμφάνισε την κ. Δούρου ως σύμβουλο του Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ αναφέρθηκε και σε «παραφυάδες» του ΠΑΣΟΚ που έχουν παρεισφρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Τότε, στον «αέρα» της εκπομπής είχε παρενέβη η κυρία Δούρου τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως δεν υπήρξε ποτέ σύμβουλος του πρώην υπουργού, αλλά «εργαζόμενη με μπλοκάκι στο ΤΕΒΕ στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων».

  Σήμερα, με την εκφώνηση της υπόθεσης ο πρόεδρος του δικαστηρίου, κάλεσε τις δυο πλευρές να συμβιβαστούν. Παρόλο που οι αντίδικοι εμφανίστηκαν θετικοί στο ενδεχόμενο αυτό, στη συνέχεια, όταν η κυρία Δούρου είπε πως ο κ. Ντινόπουλος θα πρέπει να της ζητήσει και συγνώμη, ο πρώην υπουργός δεν αποδέχθηκε με αποτέλεσμα το δικαστήριο να προχωρήσει στην συζήτηση της αγωγής.

  Από την πλευρά της ενάγουσας στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο δημοσιογράφος Αντώνης Παπαγιαννίδης, ο οποίος κατέθεσε πως η κυρία Δούρου είχε εργαστεί το 2000 περίπου στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων και πως δεν υπήρξε ποτέ σύμβουλος του Άκη Τσοχατζόπουλου.

  Πρόεδρος: Γνώριζε ο κ. Τσοχατζόπουλος την κυρία Δούρου;

  Μάρτυρας: Θεωρώ πως όχι.

  Ο κ. Παπαγιαννίδης σημείωσε πάντως στο δικαστήριο πως ο Α. Ντινόπουλος «δεν είπε πως η Δούρου έπαιρνε μίζες» πλην όμως «όπως το έθεσε άφησε στον τηλεθεατή την αίσθηση ότι έχει σχέση με τα εξοπλιστικά».

  Ο κ. Σπυρίδων Χρυσοφώτης δικηγόρος και μάρτυρας του πρώην υπουργού, αφού τόνισε ότι η εν λόγω υπόθεση δεν έπρεπε να οδηγηθεί στο δικαστήριο, κατέθεσε πως ο Α. Ντινόπουλος «δεν είπε ποτέ ότι η κυρία Δούρου είναι σύμβουλος του Άκη».

  Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης των μαρτύρων, ο πρόεδρος ζήτησε από την κυρία Δούρου να εξηγήσει πως έγινε η πρόσληψή της στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων. «Υπέβαλα βιογραφικό, αίτηση και πέρασα από συνέντευξη» είπε η κυρία Δούρου. «Δούλευα με άλλους ερευνητές για θέματα που αφορούσαν σε Τουρκία, Κύπρο και Ελλάδα» προσέθεσε.

  Κληθείς από τον πρόεδρο να τοποθετηθεί, ο κ. Ντινόπουλος αναφέρθηκε σε «φωτογραφικό ντοκουμέντο» που όπως είπε υπάρχει, και το οποίο προσκόμισε στο δικαστήριο.

  Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, στο υλικό αυτό, η κυρία Δούρου απεικονίζεται με συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου σε σύσκεψη. «Η κυρία Δούρου είναι σε σύσκεψη με τον κ. Χωραφά, δηλαδή το alter ego του πρώην υπουργού», συμπλήρωσε ο κ. Ντινόπουλος.

  Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

  Διαβάστε επίσης:

  Η δήλωση του Τσοχατζόπουλου για την απόδραση της Βίκυς Σταμάτη

  'Αφησε γράμμα,ξεκλείδωσε και έφυγε από το Δρομοκαϊτειο - BINTEO

  Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν για την απόδραση της Σταμάτη

  Έκκληση Τσοχατζόπουλου στη Σταμάτη: Γύρνα πίσω - ΒΙΝΤΕΟ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα