Τσακαλώτος στη FAZ: Η τρόικα είναι συνυπεύθυνη για τη φοροδιαφυγή

Συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για της διεθνείς οικονομικές σχέσεις, Ευκλείδη Τσακαλώτου, φιλοξενεί η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Ο κ. Τσακαλώτος εκφράζει την άποψη ότι η πρόσφατη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο Μέρκελ στο Βερολίνο έφερε την Ελλάδα και τους εταίρους της πιο κοντά σε μία συμφωνία. Ο Έλληνας υπουργός εκφράζει την ελπίδα να λάβει η κυβέρνησή του επαρκή χρόνο, ώστε να δείξει ότι υλοποιεί τις υπεσχημένες μεταρρυθμίσεις για πάταξη της διαφθοράς στη δημόσια διοίκηση και για διεύρυνση της φορολογικής βάσης.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αποδίδει μερίδιο ευθύνης στην τρόικα για το γεγονός ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έκανε αρκετά κατά της φοροδιαφυγής, επισημαίνοντας ότι «η τρόικα δεν επέμεινε σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις. Δεν είπε ποτέ ‘δεν θα πάρετε χρήματα αν δεν φορολογήσετε τους πλούσιους, όμως έλεγε ότι ‘δεν θα πάρετε την επόμενη δόση αν δεν περικόψετε τις συντάξεις’». Όπως τονίζει ο κ. Τσακαλώτος, η τρόικα είναι συνυπεύθυνη για το γεγονός ότι εξακολουθεί να υπάρχει φοροδιαφυγή.

Διαβάστε επίσης:

Παρατείνεται η υποβολή του Ε9 έως και 30 Ιουνίου 2015

Süddeutsche: Εμπόδιο για νέο πακέτο η εξεταστική για τα μνημόνια

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ