Τη δημοσιοποίηση της δανειακής σύμβασης ζητά ο Μαριάς με επιστολή στον EFSF

Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, με σημερινή επιστολή του προς τον επικεφαλής του EFSF Klaus Regling ζήτησε να του χορηγηθεί το υπογεγραμμένο αντίγραφο της Τρίτης Τροποποιητικής Σύμβασης, προκειμένου να το δημοσιοποιήσει και να το καταθέσει στην Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Νότης Μαριάς με δημόσιες παρεμβάσεις του στα ΜΜΕ σημειώνει ότι η εν λόγω Τρίτη Τροποποιητική Σύμβαση της MFAFA είναι σχεδόν πανομοιότυπη με τη Δεύτερη Τροποποιητική Σύμβαση περί δίμηνης παράτασης της MFAFA που υπέγραψε η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του ευρωβουλευτή αναφέρεται επίσης:

Κύρια στοιχεία της εν λόγω Τρίτης Τροποποιητικής Σύμβασης της MFAFA είναι ότι:

1.Διέπεται και ερμηνεύεται σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο.

2.Η Ελλάδα παραιτείται αμετάκλητα και άνευ όρων από οποιαδήποτε ασυλία για λόγους εθνικής κυριαρχίας.

3.Αρμόδια δικαστήρια για την επίλυση διαφορών μεταξύ των μερών σε σχέση με την εν λόγω Σύμβαση είναι τα δικαστήρια του Λουξεμβούργου και εφόσον κρίνει διαφορετικά ο EFSF τα Αγγλικά ή τα Ελληνικά δικαστήρια.

Για λόγους λοιπόν διαφάνειας ο Νότης Μαριάς ενεργώντας ως Ευρωβουλευτής αλλά και μέλος της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής ζήτησε από τον επικεφαλής του EFSF τη δημοσιοποίηση της εν λόγω Τρίτης Τροποποιητικής Σύμβασης της MFAFA.

Διαβάστε επίσης

Ο Νότης Μαριάς για το εξώφυλλο του Spiegel – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ