Η Αριστερή Πλατφόρμα για τον Τσίπρα στο Βερολίνο: Τσάι, συμπάθεια και προσμονή

Με επιφύλαξη φαίνεται πως αντιμετωπίζει η Αριστερή Πλατφόρμα τα αποτελέσματα της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο. Στο κείμενο με τίτλο “Τσάι, συμπάθεια και προσμονή”, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα iskra.gr (πρόσκειται στην Αριστερή Πλατφόρμα) και υπογράφει ο ‘Ακης Μπαδογιάννης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται λόγος για παραπλανητικά επιχειρήματα της Άνγκελα Μέρκελ και επισημαίνεται ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος παραπέμπει τις “διευθετήσεις” στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

 

Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο

 

Με τα οικονομικά περιθώρια για την Ελλάδα να στενεύουν, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (23/3) η επίσημη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα με την Γερμανίδα Καγκελάριο Α. Μέρκελ, στο Βερολίνο.

Στη συνέντευξη Τύπου που παρατέθηκε αμέσως μετά την συνάντηση, ο Α. Τσίπρας έθεσε τα προβλήματα στην πραγματική τους βάση, αναζητώντας ανάσες ρευστότητας για την οικονομία. Ο Ελληνας πρωθυπουργός στην τοποθέτησή του, έκανε ειδική αναφορά στο ζήτημα του κατοχικού δανείου αλλά και τη δικαστική συνδρομή της γερμανικής κυβέρνησης ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα πεπραγμένα της Siemens.

Από τη γερμανική πλευρά, η Α. Μέρκελ αντιμετώπισε τη στάση του Αλ. Τσίπρα με παραπλανητικά επιχειρήματα. Πέραν των στρεψοδικιών, η Γερμανίδα Καγκελάριος δεν έκανε καμία άλλη χειρονομία και αρκέστηκε να παραπέμψει την επίλυση του ζητήματος της ρευστότητας στη συνεδρίαση τουeurogroup, όπου θα εξεταστούν οι υπό επεξεργασία προτάσεις για μεταρρυθμίσεις της ελληνικής πλευράς. 

Η κίνηση της Μέρκελ να παραπέμψει το ζήτημα της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας στοeurogroup, στην ουσία μεταφράζεται σε παράδοση της σκυτάλης στον Γερμανό υπουργό ΟικονομικώνΒόλφγκανγκ Σόιμπλε, του οποίου οι πολιτικές αντιλήψεις είναι ευρέως γνωστές. Από αυτή την άποψη, η ελληνική κυβέρνηση καλείται να επιδείξει μία αυξημένη εγγρήγορση και ετοιμότητα. Η «προσμονή» για μία λύση με τους δανειστές της χώρας είναι βέβαιο ότι θα συνοδευθεί από τις αυξανόμενης έντασης πολιτικές αλλά και οικονομικές πιέσεις των τελευταίων.

Διαβάστε επίσης

Κόντρα Σκουρλέτη – Σταμάτη για την επιστολή Τσίπρα στη Μέρκελ – ΒΙΝΤΕΟ

Σπάει ρεκόρ σε διάρκεια το δείπνο Μέρκελ – Τσίπρα – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ