Προσωπική μονομαχία Κωνσταντοπούλου – Μητσοτάκη – ΒΙΝΤΕΟ

Άγρια κόντρα είχαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την αντιπαράθεση να λαμβάνει χαρακτηριστικά προσωπικής μονομαχίας.  

Η αφορμή δόθηκε όταν πήρε το λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και σχολίασε την ένταση που σημειώθηκε νωρίτερα στη βουλή: “Τέτοιες πρακτικές δεν τιμούν μία Πρόεδρο η οποία εξελέγη με μεγάλη πλειοψηφία. Λυπάμαι που θα το πω, αλλά η Ζωή Κωνσταντοπούλου, είχε βεβαρημένο παρελθόν ως προς τη μη τήρηση του κανονισμού¨” είπε. 

 

 

Σκληρή ήταν η απάντηση της κυρία Κωνσταντοπούλου, η οποία μιλωντας από το βήμα της βουλής και όχι από την έδρα σημείωσε: “Κύριε Μητσοτάκη, καταλαβαίνω την πικρία σας… Όπως αφέθηκε να εννοηθεί, υπάρχει μία ενόχληση που κάποια προνόμια που υπήρχαν σε αυτό εδώ το κτίριο, σταματάνε να υπάρχουν. Καταλαβαίνω λοιπόν και την προσωπική σας ενόχληση και την ενόχληση της κυρίας Μπακογιάννη“. 

 

 

“Καταλαβαίνω την ένταση της Προέδρου της Βουλής διότι φαντάζομαι ότι δε θα της είναι και πολύ ευχάριστο να την αδειάζει η ίδια της η κυβέρνηση και να την αναγκάζει να ανακαλεί το αίτημα το οποίο η ίδια έθεσε για ονομαστική ψηφοφορία μετά από κάποιες εσωτερικές διαβουλεύσεις” είπε από την πλευρά παίρνοντας εκ νέου το λόγο για να απαντήσει επί προσωπικού ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απευθυνόμενος στη Ζωή Κωνσταντοπούλου συνέχισε: “Θα πρέπει να αντιληφθείτε ότι η ευθύνη της άσκησης των καθηκόντων του Προέδρου της Βουλής προσδιορίζεται με απόλυτη σαφήνεια στο σχετικό άρθρο. Έχετε μία υποχρέωση να προσπαθείτε να δημιουργείτε ένα κλίμα συναίνεσης και σύμπνοιας σε αυτή την αίθουσα. Πόσω μάλλον όταν οι ίδιοι οι βουλευτές δε σας δίνουν δικαιώματα να μπορείτε μιλάτε με ένα τέτοιο ακραίο και πολωτικό τρόπο και να δυναμιτίζετε διαδικασίες οι οποίες ήταν δεδομένες στα κοινοβουλευτικά πρακτικά”. 

“Αυτή τη στιγμή δεν απολαμβάνετε της πλήρους εμπιστοσύνης της Βουλής” ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ. “Δυο μήνες μετά δεν απολαμβάνετε της εμπιστοσύνης τουλάχιστον της αξιωματικής αντιπολίτευσης” πρόσθεσε.

 

 

Σε υψηλούς τόνους ανταπάντησε η Πρόεδρος της Βουλής: “Δεν υπάρχει ούτε ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που να τα πήρε από τη Siemens, δεν υπάρχει ούτε ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που να του έκανε η Siemens δώρο τηλεφωνικό κέντρο για το γραφείο του, που να ανέλαβε να κουβαλάει για τη Siemens ή να εισπράττει για τη Siemens “μαύρα” χρήματα και να ψηφίζει εν συνεχεία συμβιβασμούς επονείδιστους και άκυρους σε βάρος του λαϊκού συμφέροντος και του κοινωνικού συμφέροντος και επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό και καταχρεώνοντας το λαό”

“Γιατί δεν είπατε την αλήθεια σήμερα. Αυτό το οποίο πιο πολύ σας έχει ενοχλήσει δεν είναι βέβαια που θα γινόταν ονομαστική ψηφοφορία, αν και αυτό δοκίμασε τα όριά σας και τις εκλεκτικές δικές σας συγγένειες. Αυτό που πιο πολύ σας έχει ενοχλήσει είναι ότι θα γίνει υπό την αιγίδα του Κοινοβουλίου λογιστικός έλεγχος του χρέους και θα δούμε ποιοι χρέωσαν ποιους, θα δούμε πως αποτιμάται το χρέος σήμερα, ποιοι πήραν τα δάνεια και για ποιους σκοπούς και για ποιες συμβάσεις των μιζών”.

“Εν σχέση με τα λοιπά προνόμια, αναφερόμουν στις δηλώσεις που έκανε η κυρία Μπακογιάννη χθες, η οποία συσχέτισε τον εαυτό της με την χρήση εκ μέρους του κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ενός χώρου στη βουλή, με την ιδιότητά του ως πρώην Πρωθυπουργού.

Αυτού του είδους τις κορώνες περί προνομίων όχι στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και όχι στην Πρόεδρο της Βουλής που επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ και η οποία είπε ότι θα σπάσει αυτό το καθεστώς και αυτό το απόστημα”, κατέληξε η Πρόεδρος της Βουλής. 

 

 

«Λυπάμαι που πέσατε τόσο χαμηλά. Να καταφύγετε σε τέτοιους απαράδεκτους προσωπικούς χαρακτηρισμούς», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στην Πρόεδρο της Βουλής. Την ίδια στιγμή, απαντώντας στις κατηγορίες της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ο κ. Μητσοτάκης, υπογράμμισε: Αρνούμαι κατηγορηματικά ότι τα έχω πάρει από τον οποιοδήποτε και να ανακαλέσετε τώρα. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα να ακούγονται από μία Πρόεδρο της Βουλής, η οποία κατεβαίνει στα έδρανα μόνο για προσωπικές αντιπαραθέσεις».

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκαθάρισε ότι σε «αυτή την αίθουσα δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη» και πρόσθεσε ότι «θα μπορούσα να κάνω και εγώ αναφορές στη δική σας οικογενειακή διαδρομή, αλλά δεν το κάνω γιατί δεν ξέρω ότι δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη».

 

 

Διαβάστε επίσης

Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ της Κωνσταντοπούλου και του Κεγκέρογλου – ΒΙΝΤΕΟ

Άδωνις: Η Κωνσταντοπούλου τσακώθηκε με όλους

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ