Κουμουτσάκος: Να αφήσουμε πίσω την ένταση

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, το διάβημα κατά του Σόιμπλε, αλλά και τα εσωκομματικά της ΝΔ.

«Όλες οι πλευρές έχουν κάθε λόγο για να επιτευχθεί συμφωνία. Εμείς, έχουμε μόνο μια πηγή χρηματοδότησης της οικονομίας μας που είναι οι ευρωπαίοι εταίροι μας και το σύστημα των τριών θεσμών, αλλά και οι ευρωπαίοι εταίροι πρέπει να επιδιώκουν μια συμφωνία για να αποφύγουν πολιτικές αναταράξεις με απρόβλεπτες συνέπιες στην Ευρωζώνη. Νομίζω ότι τελικά θα επιτευχθεί η συμφωνία. Με ανησυχεί το κλίμα ιδιαίτερα σε ότι αφορά τις Ελληνογερμανικές σχέσεις. Βλέπω ένα σπιράλ έντασης, στο οποίο η Γερμανία θα έπρεπε να είναι πιο ανεκτική και λιγότερο παρορμητική αλλά και η Ελληνική πλευρά θα έπρεπε να είναι και πιο μετρημένη. Μια διαδικασία διαπραγμάτευσης για να παράγει αποτέλεσμα δεν θα πρέπει να εκτραχύνεται ή να επιρεάζεται από το πολύ αρνητικό κλίμα των τελευταίων ημερών», σχολίασε αρχικά ο κ. Κατρούγκαλος και συνέχισε:

«Η Γερμανική πλευρά που είναι η ισχυρότερη πρέπει να είναι λιγότερο παρορμητική και περισσότερο ανεκτική. Οι ισχυροί, είναι αυτοί από τους οποίους απαιτούν όλοι να έχουν μια μεγαλύτερη μεγαθυμία».

«Πρέπει πολύ γρήγορα να αφήσουμε πίσω μας αυτή την ένταση της ατμόσφαιρας. Το διάβημα, ας πούμε ότι έγινε καλώς γιατί ήταν απαράδεκτα τα όσα είπε ο κ. Σόιμπλε, αλλά πρέπει να αφήσουμε πίσω μας σύντομα αυτή την κατάσταση γιατί δεν πρέπει η Ελλάδα να μείνει χωρίς συμμάχους», πρόσθεσε.

«Η κυβέρνηση έχει αναλωθεί και έχει καταναλώσει πάρα πολύ διπλωματικό κεφάλαιο σε βαφτίσια. Η μετονομασία σε τρόικα σε θεσμούς, τελικά στην ουσία της, να κρύβει μια αναβάθμιση της επιτήρησης. Δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι είναι πιο εύκολη η συναναστροφή με τους θεσμούς», είπε ακόμα ο κ. Κουμουτσάκος ενώ σχετικά με τα εσωκομματικά της ΝΔ είπε μεταξύ άλλων:

«Το αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών εκλογών, δεν απορροφήθηκε με τη δέουσα σοβαρότητα. Ήταν ένα αποτέλεσμα το οποίο επηρέασε πολλές πολιτικές αποφάσεις, όχι πάντα με το καλύτερο αποτέλεσμα για την προηγούμενη κυβέρνηση. Υπήρξαν επιτυχίες που δεν παρουσιάστηκαν όσο τους άξιζε» και συνέχισε:

«Δεν είχα συνδέσει ποτέ και δεν το συνέδεσα με την αμφισβήτηση ηγεσιών. Τέτοιου είδους αμφισβήτηση δεν έχει υπάρξει. Κατετέθη η πρόταση για συνέδριο αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι η άποψη του κόμματος. Συνεχίζουμε, θα κάνουμε το αντιπολιτευτικό μας έργο και θα κριθούμε».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ