Επίθεση του ΠΑΣΟΚ στον Βαρουφάκη

«Υπάρχουν πολιτικές συμπεριφορές που έχει ιστορικά αποδειχθεί ότι μπορεί να είναι και γραφικές και επικίνδυνες ταυτόχρονα. Αυτή είναι η περίπτωση του κ. Βαρουφάκη που ενεργεί σε συνεννόηση με τον κ. Τσίπρα που τον επέλεξε και τον ανέχεται» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του με αφορμή τη χθεσινή συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών, και συνεχίζει:

«Στη χθεσινοβραδινή πολλοστή τηλεοπτική του εμφάνιση, ερωτώμενος για τον ορυμαγδό ανοικτών επιθέσεων που δέχεται από τους ομολόγους του, αντί να προσπαθήσει να δώσει μια ουσιαστική απάντηση που προστατεύει το εθνικό συμφέρον και δίνει κάποια στοιχειώδη προοπτική, περιέπεσε και πάλι στο βαρύ αντιδημοκρατικό ατόπημα να συκοφαντήσει τις προηγούμενες κυβερνήσεις και όλους τους προκατόχους του.

Όλοι ήσαν «προσκυνημένοι», «υποτεταγμένοι», έτοιμοι να δεχθούν τις επιθυμίες της γερμανικής κυβέρνησης!

Αυτά λέει ο υπουργός Οικονομικών:

– που υπέγραψε την παράταση της κύριας σύμβασης χρηματοοικονομικής διευκόλυνσης, δηλαδή του προγράμματος / μνημονίου, χωρίς έγκριση της Βουλής και τώρα κρύβει το κείμενο που υπέγραψε από τη Βουλή και ιδίως από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,

– που του πήραν μέσα από τα χέρια τα 11 δις του ΤΧΣ και τα έθεσαν υπό τον αποκλειστικό έλεγχο του EFSF,

– που εκλιπαρεί κάθε εβδομάδα την ΕΚΤ και τον κ. Ντράγκι για μια μικρή αύξηση του ELA και οδηγεί σε αδιέξοδο το ελληνικό τραπεζικό σύστημα,

-που πήγε τη χώρα πίσω, βαθύτερα στο τρέχον μνημόνιο και μετά στο μνημόνιο 3,

– που επιδείνωσε μέσα σε λίγες εβδομάδες όλα τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας.

Αυτά λέει ο υπουργός που εγκατέλειψε μέσα σε λίγες ημέρες την προσπάθεια παραμετρικής βελτίωσης του χρέους, δηλαδή την αξιοποίηση των  αποφάσεων  του 2012.

Αυτός λοιπόν ο υπουργός που, μέσα στον ναρκισσισμό του, είναι προφανές ότι δεν έχει αίσθηση της ευθύνης του για τη βαθειά και μακροπρόθεσμη ζημιά που κάνει στη χώρα.

Βαυκαλίζεται δε ότι κάνει διαπραγμάτευση, αντί με συστολή να μελετήσει το πώς έγινε η πραγματική διαπραγμάτευση υπό τραγικές συνθήκες, διαπραγμάτευση που έφερε το πιο ευνοϊκό δάνειο που έχει λάβει ποτέ χώρα, μαζί με το μεγαλύτερο κούρεμα και τη ριζικότερη αναδιάρθρωση  χρέους στα διεθνή χρονικά».

Διαβάστε επίσης:

Διάβημα της Αθήνας στο Βερολίνο για την επίθεση Σόιμπλε σε Βαρουφάκη

Γερμανός δημοσιογράφος: Το ζήτημα των αποζημιώσεων είναι ανοιχτό

Ήσυχος: Έχουμε τα αρχεία της Βέρμαχτ για την Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

Μίκης Θεοδωράκης: Αισθάνθηκα ωραίος, ως Έλλην – ΒΙΝΤΕΟ

Η συγγνώμη της Μογκερίνι στον Μαριά για τα Σκόπια – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ