Η απάντηση του Βέμπερ στον Γλέζο

«Αυτό που περιμένει η ΕΕ από την ελληνική κυβέρνηση είναι να εφαρμόσει αυτά που συμφώνησε στις Βρυξέλλες», υποστήριξε ο επικεφαλής της Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών Μάνφρεντ Βέμπερ, απαντώντας σε ερώτηση του Μανώλη Γλέζου.

Στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο και κατά τη διάρκεια των εργασιών προετοιμασίας της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, στη διαδικασία των ερωτήσεων, ζήτησε από τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, να ξεκαθαρίσει αν αυτό που ζητάει είναι να ανατρέψει την ετυμηγορία του ο ελληνικός Λαός.

Η απάντηση του κ. Βέμπερ ήταν η εξής:

«Στο παρελθόν έχουμε κάνει συμφωνίες με τους Έλληνες εταίρους μας, με τις εκλεγμένες κυβερνήσεις και, όπως έχει γίνει με την Ιταλία και την Ιρλανδία, έχουμε κρατήσει μια εταιρική σχέση και με την Ελλάδα. Αυτό το οποίο περιμένει η Ευρωπαϊκή Ένωση από την ελληνική κυβέρνηση είναι να εφαρμόσει αυτά που συμφώνησε στις Βρυξέλλες και να τα καταστήσει σαφή και στον ελληνικό λαό. Δεν πρέπει να παίζεται παιχνίδι διγλωσσίας, κατά κάποιο τρόπο. Θέλουμε η Ελλάδα να είναι ένας σταθερός και ισχυρός εταίρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Ζαγοράκης για την άρση ασυλίας του

Έκκληση Γλέζου στο Ευρωκοινοβούλιο να σταματήσει ο “στραγγαλισμός” της Ελλάδας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ