Φλαμπουράρης: Το Eurogroup πήγε μια χαρά παρά τα όσα ακούγαμε

Ο υπουργός Επικρατείας αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους τόνισε ότι «εμείς θα δώσουμε μάχη ούτως ώστε να μην φτάσουμε είτε σε δημοψήφισμα είτε σε εκλογές», μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Φλαμπουράρης πρόσθεσε: «Προηγουμένως κάτι με ρωτήσατε και μου είπατε “αν φτάσουμε στο μη παρέκει τι εννοούμε;”, δηλαδή εννοούμε να κλείσουν τις κάνουλες; Τι άλλο; Εμείς επιδιώκουμε, πιστεύουμε ότι μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα λυθούν τα προβλήματά μας, από κει και πέρα δεν μένουμε με τα χέρια σταυρωμένα».

Στο ερώτημα αν εννοεί ότι υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε: «Εννοούμε, εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης που μπορεί να είναι μέσα από την Ελλάδα, έξω από την Ελλάδα, από ξεχωριστές χώρες μέσα από την Ευρώπη. Από ανθρώπους που ζουν στο εξωτερικό και είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν στη φάση που η Ελλάδα κινδυνεύει. Και έχουμε τέτοιους Έλληνες οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια. Γιατί καταλαβαίνουν και βλέπουν ότι υπάρχει μία κυβέρνηση με πλήρη ανιδιοτέλεια που το μόνο που προσπαθεί είναι να βγάλει την Ελλάδα από το τέλμα».

Στο ερώτημα αν αποκλείει το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ή εκλογών ο κ. Φλαμπουράρης σημείωσε: «Εγώ δεν το βλέπω γιατί δεν βλέπω το τέλος. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει και δεν πρέπει να το έχουμε στο μυαλό μας. Ανεξάρτητα αν πρέπει να υπάρχει μία προετοιμασία αυτού του τύπου που σας είπα, και μία διερεύνηση. Αλλά εγώ δεν το βλέπω. Φάνηκε και χθες. Τι ακούγαμε πριν γίνει το χθεσινό; Κι όμως πήγε μια χαρά. Προχωράμε και την Τετάρτη θα κάνουμε αξιολόγηση».

Διαβάστε επίσης:

Στο στόχαστρο της Bild ο Βαρουφάκης. Συνεχίζουν τις απαξιωτικές αναφορές

The Nation – Η Ελλάδα ορθώνει το ανάστημά της

Διαπραγματεύσεις σε Βρυξέλλες και Αθήνα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ