Η κατάθεση του πραγματογνώμονα της ΕΛ.ΑΣ. για τη Λίστα Λαγκάρντ

Με την κατάθεση του πραγματογνώμονα της Διεύθυνσης Εγκληματικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας Απόστολου Δελτσίδη συνεχίζεται στο Ειδικό Δικαστήριο η δίκη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τη «λίστα Λαγκάρντ».

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι η υπηρεσία του ερεύνησε τόσο το στικάκι όσο και το δεύτερο CD που ήρθε από την ελληνική πρεσβεία στη Γαλλία και παρέσχε τεχνικές διευκρινίσεις προς τους δικαστές για τις δυνατότητες των CD ως προς το εγγράψιμο και επανεγγράψιμό τους, εάν μπορεί η αντιγραφή να είναι μερική ή πρέπει να είναι ολική, κ.λπ.

Ο κ. Δελτσίδης αναφέρθηκε στην έρευνα που διενήργησε η υπηρεσία του και διαδρομές που έγιναν από τους χρήστες στο στικάκι και στο CD (ανοίγματα-κλεισίματα και μεταβολές αρχείων, εκτυπώσεις αρχείων, κλπ).

Σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα της Διεύθυνσης Εγκληματικών Ερευνών της ΕΛΑΣ, την 1η Οκτωβρίου 2012 βρέθηκε ένα «κρυφό» αρχείο και ένα διαγεγραμμένο αρχείο. Όμως την ίδια ημερομηνία ανοίχτηκε και από τον χρήστη «Σοφία», τη γραμματέα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, Σοφία Μπέλμπα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο κ. Δελτσίδης επισήμανε ότι ένας απλός χρήστης δεν μπορεί εύκολα να φτιάξει ένα «κρυφό» αρχείο.

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε από το δικαστήριο να κατασχεθεί ο υπολογιστής τού χρήστη με την κωδική ονομασία «Σοφία» προκειμένου να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη ώστε να βρεθούν οι κινήσεις του «κρυφού» αρχείου.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφασίσει επί του αιτήματος της εισαγγελέως.

Διαβάστε επίσης.

Αυτά κατέθεσε ο Επίτιμος Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στο Ειδικό Δικαστήριο

“Όχι” από το Ειδικό Δικαστήριο στην κλήτευση Βενιζέλου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ