Φωτίου: Επιχειρούμε ένα πρώτο βήμα ανακούφισης

Μιλώντας στον Real Fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου χαρακτήρισε ως «πρώτο βήμα ανακούφισης» το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Στο ερώτημα αν το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει όλο το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ή είναι ένα τμήμα του, η κ. Φωτίου απάντησε:

«Αυτή η ιστορία των τριών μέτρων, των πρώτων, είναι ένα τμήμα του προγράμματος της ανθρωπιστικής κρίσης, ήταν επτά μέτρα».

«Ομως», ανέφερε, «και σε αυτό το τμήμα είναι ένα πρώτο βήμα. Δηλαδή με λίγα λεφτά από όσα προυπολογίζετο τότε. Θέλω να πω με αυτό ότι αυτήν την στιγμή επιχειρούμε ένα πρώτο βήμα ανακούφισης. Ξέρουμε πολύ καλά ότι θα θέλαμε να κάνουμε ένα πολύ μεγαλύτερο βήμα».

Όπως είπε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, «έχουμε μια στόχευση πολύ συγκεκριμένη σε αυτά τα εξαιρετικά επισφαλή νοικοκυριά, τα οποία διαβιούν στην ακραία φτώχεια».

Η κ. Φωτίου σημείωσε: «Τι σημαίνει αυτό; Βάζοντας αυτό το πλαφόν, εμείς βεβαίως περιορίζουμε τον αριθμό πάνω στους οποίους ερχόμαστε να βοηθήσουμε. Όμως, τι κάνουμε; Δεν κάνουμε μία εφάπαξ παροχή, αλλά μία μηνιαία σε είδος παροχή. Υπάρχει μεγάλη διαφορά».

«Έχουμε στο μυαλό μας αυτά τα στρώματα, δεν πάμε να κάνουμε πολιτικές χειρονομίες, “δώσε από 500 ευρώ σε όλον τον κόσμο, για να με ψηφίσει μετά” κάνουμε με πολύ ελάχιστα πράγματα που έχουμε στα χέρια μας. Αν η ΝΔ είχε σκεφτεί με ανάλογους όρους το κοινωνικό μέρισμα, θα ήταν πιο χρήσιμο», τόνισε.

Ακούστε το ηχητικο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ