Ο Βορίδης για τον Βαρουφάκη: Είναι στην κυβέρνηση… δεν έχει νόημα να δίνει συνεντεύξεις

«Όταν κάποιος είναι στην κυβέρνηση δεν έχει νόημα να δίνει συνεντεύξεις», τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, σχολιάζοντας όσα ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης στη συνέντευξή του «στον ενικό» και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Οι συνεντεύξεις δεν παράγουν έννομες συνέπειες, δεν είναι πολιτικές πράξεις. Μπορεί να χρειάζονται στην κυβέρνηση αλλά δεν παράγουν απολύτως τίποτα», σημείωσε, μιλώντας στον Real Fm 97.8 στην εκπομπή του Μάκη Γεωργίου και του Τάκη Χατζή και πρόσθεσε:

«Έχουν δοθεί πάρα πολλές συνεντεύξεις, έχουν υπάρξει γλωσσικές και ετυμολογικές ερμηνείες των πραγμάτων. Έχουμε ένα καινούργιο γλωσσάρι στην πολιτική. Αλλά από πλευράς πολιτικών πράξεων το μόνο που έχει γίνει είναι ότι ελήφθη μία τετράμηνη παράταση του προγράμματος. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο».

Παράλληλα, ο κ. Βορίδης εκτίμησε ότι «μέχρι στιγμής το καλύτερο είναι ότι έχουμε πάρει μία τετράμηνη παράταση», ωστόσο υπογράμμισε ότι «μας έχει οδηγήσει σε χρηματοοικονομική ασφυξία και αυξάνει το δημοσιονομικό κενό».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εμφανίστηκε επιφυλακτικός για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ανθρωπιστική κρίση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ας έρθουν οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις. Επειδή με τον ΣΥΡΙΖΑ, ποτέ κανείς δεν ξέρει, γιατί σήμερα λέγεται αυτό και μετά λέγεται το διαφορετικό».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε την οικονομία γυρισμένη στην ανάπτυξη. Το τελευταίο εξάμηνο είχε αρχίσει η ανεργία να αποκλιμακώνεται. Το  τελευταίο εξάμηνο του 2014 η χώρα είχε σταματήσει την υφεσιακή της πορεία και είχε σε ρυθμούς ανάπτυξης. Τώρα, η χώρα ξαναγύρισε στην ύφεση και έχουμε ξανά αύξηση της ανεργίας», επεσήμανε.

Αναφορικά με τα εσωκομματικά εξέφρασε την εκτίμηση ότι «δεν θα υπάρξει θέμα ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία» και συμπλήρωσε:

«Θεωρώ ότι αυτό που πρέπει να κάνει η Νέα Δημοκρατία είναι αντιπολιτεύεται εποικοδομητικά και υπεύθυνα παρουσιάζοντας έναν εναλλακτικό δρόμο και να επισημαίνει τα προβλήματα που δημιουργεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Άδωνις για την τηλεδιάσκεψη του Βαρουφάκη: Θαύμα…

Έσπασε τα κοντέρ η συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη στον Νίκο Χατζηνικολάου

Η Handelsblatt για τις δηλώσεις Βαρουφάκη “στον ενικό”

Βαρουφάκης: Θα βάλω κι εγώ γραβάτα όταν… – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ