Μητρόπουλος: Αν έρθει η συμφωνία στη Βουλή δεν θα απεμπλακούμε από τους δανειστές

«Το κείμενο έχει δύο σκληρές ρήτρες και δεν πρέπει να κυρωθεί από κυβέρνηση της αριστεράς», επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή των Κώστα Χαρδαβέλλα, Αγγελικής Λάζου.

«Οι πολιτικοί που επιμένουν να έρθει η 4μηνη παράταση στη βουλή, αγνοούν ότι οι δανειστές, θέλουν να συνοδεύεται και με τις ρήτρες παραχώρησης της Εθνικής Κυριαρχίας της χώρας. Αν έρθει η τετράμηνη παράταση με τις ρήτρες στη Βουλή, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να απεμπλακούμε από τη μέγγενη των δανειστών. Θα είμαστε στο έλεός τους για δεκαετίες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητρόπουλος και συνέχισε:

«Εμείς εκφραστήκαμε ότι το κείμενο ως έχει, με δύο σκληρές ρήτρες. Τη ρήτρα αναγνώρισης του χρέους ως προς όλους τους πιστωτές, δεν πρέπει να κυρωθεί αυτό από κυβέρνηση της αριστεράς. Αλλά και τη μη κατάργηση μονομερώς του μνημονιακού καθεστώτος. Υπό αυτή την έννοια έχω δύο σοβαρές ενστάσεις και αντιρρήσεις. Τα κείμενα του προδεσμευτικού κειμένου αυτού δεν πρέπει να αποκτήσουν κύρος από το κράτος.

Ακούστε το ηχητικό:

Διαβάστε επίσης:

Σόιμπλε στην Bild: Τσίπρας και Βαρουφάκης διαθέτουν καλή μόρφωση και γνώσεις

Βαρουφάκης: Χρειάζεται συζήτηση για τα χρέη προς την ΕΚΤ

Τσίπρας: Η Ελλάδα έπαψε να εκτελεί εντολές και να εφαρμόζει μνημόνια – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ