Χατζηδάκης: Να μη γίνουμε ΣΥΡΙΖΑ Νο 2

Ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Κώστης Χατζηδάκης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την συμφωνία με τους δανειστές ενώ σχολίασε πως η ΝΔ θα πρέπει να ψηφίσει την επέκταση της δανειακής σύμβασης.

Είναι σίγουρα μια στροφή της κυβέρνησης στον ρεαλισμό. Την αναγνωρίζω και την καλωσορίζω. Κατορθώσαμε αν μη τι άλλο να κρατήσουμε όρθιες τις τράπεζες γιατί αν δεν υπήρχε η συμφωνία θα είχαμε περιορισμό κεφαλαίων. Αυτό που επετεύχθη ουσιαστικά ήταν ένα μνημόνιο χωρίς χρήματα. Την 1η δόση μπορούμε να την πάρουμε αν ολοκληρωθούν κάποια προαπαιτούμενα στο τέλος Μαρτίου. Εν προκειμένω υπάρχει ένα χρηματοδοτικό κενό. Σίγουρα ο Μάρτιος θα είναι ένας κρίσιμος μήνας. Οι περισσότεροι συμπολίτες μας αισθάνονται ικανοποιημένοι από τη ρητορική της κυβέρνησης με την έννοια ότι κάποιος τα λέει στους ευρωπαίους, θα ήθελα όμως να τους θυμίσω ότι το δύσκολο είναι να κρατήσει κάποιος τη χώρα όρθια και να τη βγάλει από την κρίση. Θα ήθελα να τους ευχηθώ να είναι το ίδιο ευχαριστημένοι στο τέλος Ιουλίου όταν η χώρα θα χρειαστεί να υπογράψει ένα νέο μνημόνιο».

«Θα μπορούσαμε κλείνοντας την 5η αξιολόγηση συνεχίζοντας τους ρυθμούς που είχε μέχρι τον Ιούνιο του 2014 και βοηθούντος και του ΣΥΡΙΖΑ, να συνεχίζει την πορεία που είχε. Σας θυμίζω ότι είχαμε βγει δοκιμαστικά στις αγορές. Παρόλα αυτά, αν ολοκληρώνονταν με κάποι�� μέτρα η 5η αξιολόγηση θα μπορούσαμε να μπούμε στην ειδική πιστοληπτική γραμμή που είναι μια φάση που μας προετοίμαζε από την έξοδο από το μνημόνιο. Είχε βρεθεί ένας δρόμος. Τώρα φοβούμαι ότι με τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και με την ανάγκη της κυβέρνησης να κάνει μια σειρά από μανούβρες, αυτό πάει πίσω. Αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι μια ευχάριστη έκπληξη από την κυβέρνηση».

«Η Ιρλανδία και η Πορτογαλία μπήκαν και βγήκαν και η Κύπρος πάει πολύ καλύτερα από μας. 1ον γιατί έχουν Εθνική συνεννόηση. 2ον, εδώ έχει κυριαρχήσει για δεκαετίες η δημαγωγία και ο λαϊκισμός. Πρέπει να δούμε τι έγινε σε αυτές τις χώρες, πως συνεννοήθηκαν τα πολιτικά κόμματα εκεί και να δούμε ότι και εμείς θα μπορούσαμε να το κάνουμε. Η χώρα ήταν στο παρά πέντε, άντε στο παρά δέκα της εξόδου από το μνημόνιο. Τώρα έχουμε μια κυβέρνηση η οποία στην πραγματικότητα αυτοϋπονομεύτηκε με υποσχέσεις που δεν μπορούσε να τηρήσει. Στη συνέχεια θα έχει να ακολουθήσει έναν δρόμο τον οποίο δεν θα τον πιστεύει, πρέπει να βρει όμως το κουράγιο να τον ακολουθήσει. Κι εμείς ως αντιπολίτευση, έχουμε το χρέος να μην γίνουμε ΣΥΡΙΖΑ Νο2 και να στηρίξουμε κάθε σωστή απόφαση της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση πρέπει να φέρει την επέκταση της συμφωνίας στη Βουλή και εμείς πρέπει να την ψηφίσουμε. Η Ελλάδα πρέπει να εκπλήξει ευχάριστα», πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ