Παπαδημούλης: Τα δύσκολα είναι μπροστά μας

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τις επιφυλάξεις ακόμα και στο εσωτερικό του κόμματος για τη συμφωνία με τους δανειστές.

«Είναι λογικό να υπάρχουν ενστάσεις, επιφυλάξεις, προβληματισμοί, καθώς τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Πετύχαμε έναν συμβιβασμό με υποχωρήσεις. Συνοχή αντοχή και αλληλεγγύη και κανένα κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης δεν πρόκειται να τραβήξει το χαλί στον Τσίπρα. Τα δύσκολα είναι μπροστά μας, υπάρχει μεγάλη ανοχή και στήριξη στην προσπάθεια της κυβέρνησης», σημείωσε αρχικά ο κ. Παπαδημούλης και συνέχισε:

«Χρειάζεται όχι μόνο να διαπραγματευόμαστε, όχι μόνο να συζητάμε αλλά και να κυβερνούμε αποτελεσματικά. Αυτό αποτελεί συνέπεια λόγων και έργων. Για κάθε τι που εξαγγέλλουμε φροντίζουμε να εξασφαλίσουμε και τα ανάλογα έσοδα. Θέλουμε νοικοκυρεμένα δημόσια οικονομικά γιατί αυτός είναι ο μόνος δρόμος για τη συμφωνία μας».

«Σε αυτό το θέμα είναι απαραίτητη και χρήσιμη η γνώμη όλων των πολιτικών κομμάτων. Θα ήταν αδιανόητο να έχει σκεφτεί η κυβέρνηση να περάσει κάτι τέτοιο με πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Δηλαδή αυτά που καταγγέλλαμε», πρόσθεσε.

«Διάβασα το άρθρο του κ. Μηλιού, η γνώμη μου είναι ότι ακριβώς επειδή τα δύσκολα είναι μπροστά μας, ο Γιάννης ο Μηλιός πρέπει να συμβάλει ακόμα πιο ενεργά στη συλλογική προσπάθεια. Εκκρεμεί η δημιουργία μιας ομάδας διαπραγμάτευσης η οποία θα βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια. Είναι μια εξαγγελία του Πρωθυπουργού, ότι εμείς θέλουμε μια ευρύτερη ομάδα διαπραγμάτευσης», σχολίασε σχετικά με το κείμενο που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Γιάννης Μηλιός.

«Πρέπει να τον υπερασπιστούμε τον υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης ο οποίος δέχεται επιθέσεις από τους Ευρωπαίους. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται ουσιαστική διαπραγμάτευση. Είναι η πρώτη φορά που έκαναν υποχωρήσεις και οι Γερμανοί δεξιοί», είπε ακόμα και συνέχισε:

«Ένα μήνα μετά τις εκλογές, λιγότερο από έναν μήνα από τον σχηματισμό της ελληνικής κυβέρνησης, έχουμε ήδη πετύχει πράγματα που οι άλλοι για χρόνια, δεν έκαναν. Κατηγορούμαστε από τον κ. Βενιζέλο ότι χαλάσαμε το σύστημα. Δεν παριστάνουμε τους τέλειους αλλά αυτό που ακούω από τον κόσμο είναι το ‘τουλάχιστον εσείς το παλεύετε. Μας δώσατε μια ανάσα’».

«Πριν από 1 μήνα έφερα το θέμα του Ελληνικού στην Κομισιόν με ερώτησή μου για παραβίαση των κανόνων περί ανταγωνισμού και γιατί υπάρχει και η εκτίμηση του τεχνικού επιμελητηρίου ότι το τίμημα είναι πολύ χαμηλό. Για το τι θα γίνει από εκεί και πέρα δεν έχω αρμοδιότητα», είπε σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις και το Ελληνικό.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ