Δίκη Παπακωνσταντίνου: Είναι πιο πολλά τα λεφτά…

Ρεπορτάζ: Άννα Κανδύλη

Πολύ μεγαλύτερο ειναι το ποσό του φόρου που δεν έχουν καταβάλει οι συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, από το 1.930.000 ευρώ που αναφέρεται στο κατηγορητήριο.

Οπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΚΕΦΟΜΕΠ, Δημήτρης Μασινάς καταθέτοντας στο δικαστήριο, ο έλεγχος στα εισοδήματά τους σε βάθος 15ετιας, έδειξε: Αναλογούντα φόρο για τους Ρωσσώνη Ανδρέα και Μαρίνα Παπακωνσταντίνου 2.132.870 ευρώ, ενώ για τους Συμεών Συκιαρίδη και Παπακωνσταντίνου Ελένη 5.782.935 ευρώ.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι αύριο ή το αργότερο μεθαύριο, αυτές οι διαπιστώσεις θα κοινοποιηθούν στους 3 συγγενείς του κατηγορουμένου και τότε εκείνοι μπορεί να δικαιολογήσουν τα ποσά…

Η απάντηση του μάρτυρα ότι ακόμα δεν έχουν ειδοποιηθεί οι ελεγχόμενοι προκειμένου να προσκομίσουν αν έχουν στοιχεία, προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου: «Έχετε καθυστερήσει. Φανταστείτε να περιμέναμε των 2059 ή 2062 της λίστας» του είπε.

Παπακωνσταντίνου: “Είμαι αθώος”

«Είμαι αθώος. Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες» απάντησε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου όταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Νίκος Πάσσης, τον ρώτησε τη γενική του θέση επί των κατηγοριών.

Οι συνήγοροι του πρώην υπουργού πρότειναν την εξέταση 3 μαρτύρων υπεράσπισης επιφυλασσόμενοι να προτείνουν στη συνέχεια έναν ακόμη. Η εισαγγελέας της έδρας Ξένη Δημητρίου πρότεινε να κληθούν αλλά 8 άτομα, μεταξύ αυτών οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης και Γ. Καπελέρης.

Πρώτος μάρτυρας καταθέτει αυτή την ώρα ο Δημήτριος Μασινάς, πρόεδρος ΚΕΦΟΜΕΠ.

Πηγή φωτογραφιών: ΑΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Τετ α τετ Βαρουφάκη – Λαφαζάνη μακριά από αδιάκριτα βλέμματα – ΦΩΤΟ

Κοντονής: Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα – BINTEO

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ