Κοντονής: Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα – BINTEO

Το γεγονός ότι εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου επιβεβαίωσε ο Σταύρος Κοντονής τονίζοντας ότι η νέα κυβέρνηση δεν πρόκειται να παραμείνει σιωπηλή στα όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού φιλοξενήθηκε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Πρώτη Γραμμή» και αναφέρθηκε στα θέματα που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα.

Σε αρχική ερώτηση για το αν αληθεύουν τα ρεπορτάζ περί αναστολής των πρωταθλημάτων ο Σταύρος Κοντονής τόνισε για τα τελευταία κρούσματα βίας ότι «η Πολιτεία με την ισχύουσα νομοθεσία δεν έχει καμία δυνατότητα να παρέμβει πειθαρχικά στις ομάδες και να τιμωρήσει για τα επεισόδια. Άπτεται στα πειθαρχικά όργανα της Super League και γενικότερα στα αθλητικά δικαστήρια».

Επιπρόσθετα, γνωστοποίησε ότι έλαβε γνώση για την τιμωρία του ΟΦΗ για τα επεισόδια στο «Γεντί Κουλέ» στο ματς με τον ΟΦΗ και φανερά εκνευρισμένος τόνισε ότι «δεν θα ήθελα να κάνω κάποιο σχόλιο για την τιμωρία και τα όσα έγιναν εκεί. Ωστόσο, το αποκορύφωμα ήταν στη Λεωφόρο και το γεγονός ότι δεν θρηνήσαμε θύματα οφείλεται σε θαύμα. Όλα τα φαινόμενα βίας δεν πρόκειται να τα παρακολουθήσει η κυβέρνηση σιωπηλή».

Για τις σημερινές του συναντήσεις: «Χθες είχα μια πρώτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και έχουμε κάποιες κατευθύνσεις. Σήμερα υπάρχουν δύο συναντήσεις. Στη 13:00 με ΕΠΟ, Super League και Football League και στις 17:00 με τον ΠΣΑΠ, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πάνω από όλα και οι ποδοσφαιριστές είναι εργαζόμενοι. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια».

Για την Αστυνομία στα γήπεδα: «Κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να υπάρχει στα γήπεδα. Ξέρετε ότι έχουμε πληρώσει 13 εκατ. ευρώ για το ηλεκτρονικό εισιτήριο και δεν χρησιμοποιείται; Κανένα πρωτάθλημα δεν πρόκειται να ξεκινήσει τη νέα χρονιά αν δεν λειτουργήσει το μέτρο του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Αν δεν λειτουργήσει όλο το πλαίσιο για την παρακολούθηση των φιλάθλων που περιλαμβάνει και τις κάμερες εντός των γηπέδων, τότε κανένα πρωτάθλημα δεν έχει ξεκινήσει».

Παράλληλα, ο υφυπουργός έκανε γνωστό ότι προσπάθησε να συναντηθεί με τη FIFA και την UEFA, αλλά τα τελευταία γεγονότα τον πρόλαβαν και πρόσθεσε: «Η συνάντηση αυτή θα γίνει, αλλά σήμερα θα εξαγγελθούν όσα πρέπει να κάνουμε. Όλα τα εξετάζουμε και θα μιλήσουμε αργότερα αναλυτικά γι’ αυτό».

Όσο για τη διακοπή των πρωταθλημάτων ανέφερε: «Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα».

Για τους οργανωμένους οπαδούς: «Το πρόβλημα είναι ότι δεν τηρούνται οι νόμοι. Η νομοθεσία προβλέπει δημιουργία λεσχών που συνδέεται με τις ομάδες και μάλιστα απαιτείται η έγκριση από τις ΠΑΕ για αυτές τις λέσχες. Ζούμε σε ένα σαθρό σύστημα που δεν τηρούνται οι νόμοι και γίνεται μια συνεχής ανακύκλωση της βίας».

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: Sdna.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ