Μητσοτάκης: Υποστήκαμε μία πανηγυρική ήττα στις παραγωγικές ηλικίες – ΒΙΝΤΕΟ

Στους λόγους που δεν ψήφισε τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και στην εκλογική ήττα της ΝΔ, αναφέρθηκε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Σχετικά με τον κ. Παυλόπουλο, ο κ. Μητσοτάκης είπε, μεταξύ άλλων: «Εγώ χθες τηλεφώνησα στον κ. Παυλόπουλο να τον συγχαρώ, να του ευχηθώ καλή επιτυχία και από τη στιγμή που η Βουλή εξέλεξε τον κ. Παυλόπουλο Πρόεδρο της Δημοκρατίας απολαμβάνει της εκτίμησης και του σεβασμού μου. Εύχομαι πραγματικά να διαψεύσει τις όποιες επιφυλάξεις εξέφρασα. Εγώ πιστεύω ότι στην πολιτική μου διαδρομή έχω αποδείξει ότι έχω το θάρρος της γνώμης μου και έχω και μία συνέπεια στις πολιτικές μου θέσεις. Δεν επιδίωξα σε καμία περίπτωση καμία ομαδοποίηση, γι’ αυτό και δεν είχα επί της ουσίας δημοσιοποιήσει την απόφασή μου, παρά μόνο μία ώρα πριν την ψηφοφορία ούτε επιδίωξα να δημιουργήσω κάποια δυναμική. Ήταν μία προσωπική απόφαση και μία απόφαση η οποία με έκανε να είμαι εντάξει με τη συνείδησή μου. Το θέμα αυτό για μένα από τη στιγμή που έχουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας έχει τελειώσει».

Για το εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι όλοι έχουν ευθύνες για την ήττα στις εκλογές στο βαθμό που αναλογεί στον καθένα, ενώ διαπίστωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε πιο ελκυστικός στο μετριοπαθές κέντρο, όπου θα έπρεπε να είναι πιο ισχυρή η ΝΔ. «Υποστήκαμε μία πανηγυρική ήττα στις παραγωγικές ηλικίες, από 30 μέχρι 55 ετών», επισήμανε.

Σχετικά με το θέμα της ηγεσίας του κόμματος και τυχόν διεκδίκησή της, είπε: «Θα με ρωτήσετε γι’ αυτό, αν τεθεί θέμα ηγεσίας», προσθέτοντας ότι «ο πρώτος που θα πρέπει να θέσει το ζήτημα, είναι ο πρόεδρος του κόμματος.

Ερωτηθείς για τον Μάκη Βορίδη, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Η ΝΔ ήταν και παραμένει μία μεγάλη παράταξη. Αναγνωρίζω το δικαίωμα στους ανθρώπους να εξελίσσουν τον προβληματισμό τους και να παίρνουν αποστάσεις από το παρελθόν τους».

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ