Παρέμβαση Ρέντσι και συνομιλία με Τσίπρα – Γιούνκερ

O Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι συνομίλησε στο τηλέφωνο με τον Έλληνα ομόλογό του, Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ενώ συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας για το ελληνικό χρέος, ανέφερε πηγή προσκείμενη στην ιταλική κυβέρνηση.

Οι τηλεφωνικές αυτές επαφές πραγματοποιήθηκαν καθώς οι ηγέτες της ευρωζώνης επιχειρούν να γεφυρώσουν τις διαφορές μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας, η οποία απέρριψε το αίτημα της Αθήνας για παράταση της δανειακής σύμβασης.

Η Ιταλία έχει συμφωνήσει με τη Γερμανία ότι η νέα κυβέρνηση της Αθήνας πρέπει να τηρήσει τους όρους του διεθνούς προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα, ωστόσο Ιταλοί αξιωματούχοι στις δημόσιες τοποθετήσεις τους έχουν υιοθετήσει έναν αρκετά πιο φιλικό τόνο.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Πιερ Κάρλο Πάντοαν αναμένεται να παραστεί στην έκτατη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες αύριο με αντικείμενο την αποδοχή ή όχι του αιτήματος της Ελλάδας. Επρόκειτο αρχικά να μην παραστεί και να παραμείνει στη Ρώμη λόγω ενός σημαντικού υπουργικού συμβουλίου.

 

Διαβάστε επίσης:

Το tweet του Τσίπρα για την τηλεφωνική επικοινωνία με την Μέρκελ

Γκάμπριελ: Μη βιαζόμαστε να πούμε “ναι” ή “όχι” στο ελληνικό αίτημα

Έκπληξη στα Διεθνή ΜΜΕ για τη στάση της Γερμανίας – ΒΙΝΤΕΟ

Το Bloomberg με τρεις λέξεις για το “όχι” του Σόιμπλε

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ