Τον Προκόπη Παυλόπουλο πρότεινε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Τσίπρας – ΒΙΝΤΕΟ

Τον Προκόπη Παυλόπουλο πρότεινε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας εξήγησε στα μέλη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ την επιλογή του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να είναι ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής με αποδεδειγμένη δημοκρατική ευαισθησία και υψηλό αίσθημα εθνικής συνείδησης.   

“Σήμερα, είναι αναγκαία όσο ποτέ η ενότητα του λαού μας. Η ενότητα στην κοινωνία, αλλά και σε επίπεδο πολιτικό και πολιτειακό. Η ευρύτερη κοινωνική και πολιτική συναίνεση είναι προϋπόθεση να ανταπεξέλθουμε κάθε δυσκολία. Η επιλογή του προσώπου δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι ανεξάρτητη από τη συγκυρία και τις επιτακτικές της ανάγκες” τόνισε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι το τελευταίο διάστημα ακούστηκαν πολλές προτάσεις.  

“Ακουσα με ενδιαφέρον την εύλογη πρόταση για εκλογή αριστερού προέδρου. Προφανώς όχι από την πρώτη διαδικασία και όχι με τον αριθμό που το σύνταγμα απαιτεί κανονικά αν δεν είχε διαλυθεί η βουλή. Αυτή η πρόταση είναι εύλογη γιατί διατυπώνει την εξής λογιστική: ότι δεν υπήρξε ποτέ στη χώρα αριστερός πρόεδρος ΚΑΙ σήμερα μας δίνεται η δυνατότητα, είναι πιο ρεαλιστική η δυνατότητα.

Όμως η Αριστερά τις πιο κρίσιμες στιγμές δεν υπήρξε ποτέ αλαζονική απέναντι στην ιστορία. Η δύναμη της ήταν πάντα ότι δεν διεκδικούσε τα αξιώματα για τον εαυτό της”, επισήμανε.

“Σήμερα χρειαζόμαστε ένα πρόεδρο της Δημοκρατίας με αποδεδειγμένη δημοκρατική ευαισθησίας, με υψηλό αίσθημα εθνικής συνείδησης, έναν πρόεδρο που να χαίρει ευρύτατης αποδοχής τόσο στην κοινωνία όσο και στη βουλή των Ελλήνων. Με αυτό το σκεπτικό και ύστερα από συνεννόηση τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ προτείνω στην ΚΟ να ψηφίσει αύριο Τετάρτη τον Προκόπη Παυλόπουλο” ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Ο κ. Παυλόπουλος μπορεί να είναι ο πρόεδρος που με το κύρος, τη δημοκρατική του συνείδηση και το υψηλό αίσθημα πατριωτικής ευθύνης μπορεί να βοηθήσει αποφασιστικά  σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία το λαό και τη χώρα, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα με το κύρος αλλά και με το ειδικό βάρος του θεσμικού ρόλου του προέδρου της Δημοκρατίας το έργο της μεγάλης κοινωνικής αλλαγή που αυτή η κυβέρνηση θα φέρει σε πέρας παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες της συγκυρίας”, συμπλήρωσε.    

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ