Πάγκαλος: Μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν “τζιχαντιστές”

Για «τζιχαντιστές» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο Θεόδωρος Πάγκαλος σχολιάζοντας την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους εταίρους στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm.

Ο πρώην υπουργός κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να απομακρύνει από τη θέση του υπουργού Οικονομικών τον Γιάνη Βαρουφάκη και επεσήμανε πως ο κ. Βαρουφάκης αποδείχθηκε άστοχη επιλογή.

«Εγώ θεωρώ ότι ίσως όχι ο κύριος Τσίπρας , ίσως όχι ο κύριος Βαρουφάκης , πού είναι βαθιά νυχτωμένος και δεν καταλαβαίνει και σε τι παιχνίδια έχει μπλέξει ίσως ,αλλά πιστεύω, ότι μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν δυνάμεις, οι οποίες θρησκεύονται περί την έννοια της Επαναστάσεως. Αυτοί είναι τζιχαντιστές. Αυτοί δεν θέλουν να κερδίσουν. Θέλουν να χάσουν. Εγώ πιστεύω, ότι θέλουν να ηττηθούν. Εγώ δεν ξέρω αν είναι κυρίαρχη τάση, αλλά ότι υπάρχει η τάση αυτή, έχει ισχυρά ερείσματα ,είναι τζιχαντιστές, είναι θρησκευόμενοι άνθρωποι. Η  παράδοση της ελληνικής αριστεράς είναι η ήττα,  το κλάμα  και ο Ιαπετός και αυτοί θέλουν να συνεχίσουν έτσι. Εδώ πήρε  36% ένα συνονθύλευμα .Θεσιθήρες και διεφθαρμένοι απ ΄το ΠΑΣΟΚ και φαταούλες και λαμόγια. Ότι πιο σάπιο και διεφθαρμένο είχε το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε εκεί. Είναι εκεί τώρα.

Εγώ λέω, κατ’ αρχήν ν’ απαλλαγεί από τον υπουργό Οικονομικών. Γελοιοποιήθηκε. Να το κάνει όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Γελοιοποιήθηκε. Ήταν λάθος επιλογή», είπε ο κ. Πάγκαλος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ