162 «ναι» στην κυβέρνηση – Τα ευτράπελα και οι κόντρες – ΒΙΝΤΕΟ

Μετά την περάτωση της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξαρτήτων Ελλήνων πήρε ψήφο εμπιστοσύνης με 162 «ναι», ενώ δεν έλειψαν οι μπηχτές, τα ευτράπελα και οι κόντρες.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 299 βουλευτές. “Ναι” ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ενώ στον αντίποδα, 137 βουλευτές από τη ΝΔ, το Ποτάμι, το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ, τη Χρυσή Αυγή ψήφισαν “όχι”. Απών ήταν ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Τσίπρας: Διαπραγματευόμαστε τη δανειακή σύμβαση

«Δεν διαπραγματευόμαστε το μνημόνιο. Το μνημόνιο ακυρώθηκε από την αποτυχία του και από την ετυμηγορία του λαού, Διαπραγματευόμαστε τη δανειακή σύμβαση», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

«Τα μνημόνια ήταν τελικά όχι το φάρμακο για την έξοδο από την κρίση αλλά η ευκαιρία που ζητούσαν οι αγορές για να επιβάλουν στην Ευρώπη το μοντέλο που επιθυμούσαν χρόνια τώρα. Τα μνημόνια είναι η σκληρή λιτότητα. Δόθηκαν μεγάλα ποσά στην Ελλάδα, αλλά αυτά τα χρήματα δε δόθηκαν για να στηρίξουν την παραγωγική βάση της χώρας. Δόθηκαν για να στηριχτεί το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και για να επιστρέφεται πίσω στους δανειστές», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Με δύο λόγια η δανειακή σύμβαση έχει αμοιβαίο συμφέρον για την Ελλάδα και τους δανειστές. Δεν αποτελεί πράξη φιλανθρωπίας αλλά αλληλεγγύης».

«Διαπραγματευόμαστε η δανειακή σύμβαση να σταματήσει να συνοδεύεται από όρους τιμωρητικούς για τον ελληνικό λαό και καταστροφικούς για την οικονομία», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

«Κάποιοι μας λένε για απομόνωση. Εκεί που η Ελλάδα ήταν ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, τώρα το κλίμα είναι ότι ο ελληνικός λαός υπέφερε άδικα και η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πετύχει. Μας γεμίζει αυτοπεποίθηση, δύναμη και αποφασιστικότητα αυτή η στήριξη στην σκληρή διαπραγμάτευση», τόνισε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε:

«Αύριο στο Eurogroup δεν θα βρίσκεται ο Γιάνης Βαρουφάκης. Θα βρίσκεται η Ελλάδα. Θα είναι μαζί του 10 εκατομμύρια Έλληνες και Ελληνίδες που έχουν ελπίδα για μία καλύτερη προοπτική για αυτόν τον τόπο. Μαζί του θα είναι και οι άνεργοι, οι φτωχοί, οι μετανάστες. Θα είναι όλοι εκεί και αυτοί θα είναι που θα μας τραβάμε από το μανίκι και θα απαιτούν να μην γυρίσουμε πίσω για άλλη μια φορά με το κεφάλι σκυμμένο».

«Δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής. Η Ελλάδα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω στην εποχή των μνημονίων και στην υποτέλεια.

Αντώνης Σαμαράς: Ουάου…

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς σχολιάζοντας την πρόταση του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη για τα αέναα ομόλογα (perpetual bonds) είπε:

“Ανασύρατε κ. Τσίπρα ένα εργαλείο το οποίο χρησιμοποίησε η Μεγάλη Βρετανία για να καλύψει ανάγκες της ενόψει του 7ετούς πολέμου στα μέσα του 18ου αιώνα. Στη συνέχεια το χρησιμοποίησε και πάλι η Βρετανία για να καλύψει τις δαπάνες της στους Ναπολεόντειους Πολέμους στις αρχές του 19ου αιώνα. Και τέλος στις αρχές του 20ου αιώνα για να καλύψει τις υπέρογκες δαπάνες της στα τέλη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ουάου που θα έλεγε και ο κ. Βαρουφάκης“.

Δείτε το βίντεο:

 

Κόντρα Κωνσταντοπούλου – Θεοδωράκη στη Βουλή

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε το λόγο από την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου προκειμένου να τοποθετηθεί για την προσωπική αναφορά που έκανε για εκείνον ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Ωστόσο η Ζωή Κωνσταντοπούλου πριν του δώσει το λόγο ρώτησε: “Προλαβατε να την ακούσετε; Γιατί δεν πρόλαβα ούτε να σας δω να μπαίνετε στην αίθουσα”.

Τότε ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός φώναξε από τα έδρανα της Βουλής: “Και οι τοίχοι έχουν αυτιά” με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να απαντάει γελώντας: “Μάλλον αυτοπροσδιορίζεται ως ο τοίχος”.

“Αν τελειώσατε τα ευφυολογήματα μπορώ να μιλήσω” είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης απευθυνόμενος στην Πρόεδρο της Βουλής ενώ πρόσθεσε: “Αν έχετε κάποιο άλλο ανέκδοτο να μας το πείτε αλλιώς να συνεχίσω”.

Δείτε το βίντεο:

Κόντρα Καμμένου – Θεοδωράκη

Την αντίδραση του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη προκάλεσαν τα όσα είπε για εκείνον στην ομιλία του ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ΠάνοςΚαμμένος με συνέπεια να ανέβουν οι τόνοι στη Βουλή.

«Θέλω να πω στον προηγούμενο ομιλητή κάτι πολύ απλό που ίσως δεν τον ξέρει», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε: «Ότι δεν είμαστε όλοι πλούσιοι και ότι δεν ζούμε όλοι από τα λεφτά των πατεράδων μας. Υπάρχουν άνθρωποι που δούλεψαν στη ζωή τους. Αυτοί, λοιπόν, οι άνθρωποι που δούλεψαν στη ζωή τους ήταν υποχρεωμένοι να δουλέψουν σε πολλά και μεγάλα μαγαζιά. Είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτή τη ζωή, είμαστε περήφανοι ότι αυτό που έχουμε κάνει, το έχουμε κάνει με τα δικά μας χέρια».

Στην συνέχεια πήρε το λόγο ο κ. Καμμένος, ο οποίος απάντησε: «Κύριε Θεοδωράκη χαίρομαι που ήρθατε να απαντήσετε. Σας λέω, λοιπόν, ότι και εγώ δούλεψα επί παρά πολλά χρόνια και αν λέτε για μια περιουσία που είχε ο πατέρας μου δούλεψε και πλήρωνε φόρους κανονικά, αλλά 20.000 την εκπομπή δεν έπαιρνε κ. Θεοδωράκη. Ούτε έπαιρναν 20.000 οι υπάλληλοι της ΕΡΤ, που σήμερα θέλετε να τους αποκλείσετε από τη δουλειά».  

 

 

Διαβάστε επήσης:

ΠΑΣΟΚ: Μεθυσμένος ο κ. Τσίπρας…

Το σχόλιο του Αντώναρου για την ομιλία του Σαμαρά

Ψήφο εμπιστοσύνης με 162 “ναι” πήρε η κυβέρνηση – ΤΩΡΑ

Τετ α τετ Θεοδωράκη – Μεϊμαράκη – ΦΩΤΟ

Δραγασάκης: Μπορεί να υπάρξει σύντομα η μεταβατική συμφωνία

Τσίπρας: Διαπραγματευόμαστε τη δανειακή σύμβαση – ΒΙΝΤΕΟ

Τα λένε Θεοδωράκης – Μητσοτάκης στους διαδρόμους της βουλής – ΦΩΤΟ

Σαμαράς: Δεν θα αφήσουμε να πάτε τη χώρα στα βράχια – ΒΙΝΤΕΟ

Η αντίδραση του Τσίπρα στο “ουάου” του Σαμαρά – ΦΩΤΟ

Αντώνης Σαμαράς: Ουάου… – ΒΙΝΤΕΟ

Οικονομικό έλεγχο στη ΝΕΡΙΤ προανήγγειλε ο Παππάς – ΒΙΝΤΕΟ

Κόντρα Κωνσταντοπούλου – Θεοδωράκη στη Βουλή – ΒΙΝΤΕΟ

Κόντρα Καμμένου – Θεοδωράκη – ΒΙΝΤΕΟ

Καμμένος: Ας ζητήσει συγγνώμη ο κ. Θεοδωράκης – ΒΙΝΤΕΟ

Κουρουμπλής: Στα ασθενοφόρα τα χρήματα από τη BMW και το πρωθυπουργικό αεροσκάφος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ