Ο Τσίπρας επανέλαβε στον Γκρουέφσκι τη θέση του για την ονομασία

Συγχαρητήριο τηλεφώνημα από τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι, δέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας, υπογράμμισε τις πάγιες θέσεις της κυβέρνησης για το ζήτημα του ονόματος (σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις) και την σημασία επίλυσής του για την περιφερειακή σταθερότητα και την ευρωπαϊκή προοπτική των Σκοπίων, την οποία η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει. Παράλληλα, συζητήθηκαν οι προοπτικές οικοδόμησης εμπιστοσύνης και ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών.

Εξάλλου, ο Πρωθυπουργός είχε σήμερα συναντήσεις με τον Πρέσβη του Ιράν στην Ελλάδα κ. Μπεχρούζ και τον Αυστραλό πρέσβη κ. Γκρίφιν στο πλαίσιο διπλωματικών επαφών.

Με τον Ιρανό πρέσβη ο κ. Τσίπρας συζήτησε τις σημαντικές σχέσεις των δύο χωρών και τις προοπτικές τους, τις περιφερειακές εξελίξεις και τη σημασία εξασφάλισης ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Υπογράμμισε, στο πλαίσιο αυτό, και την υποστήριξη της Ελλάδας στις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Με τον Αυστραλό πρέσβη ο πρωθυπουργός συζήτησε την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας, κυρίως στον οικονομικό τομέα, αλλά και τη σημασία υποστήριξης της ελληνικής ομογένειας στην Αυστραλία.

Διαβάστε επίσης.

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Γκρουέφσκι

Σε καλό κλίμα η επικοινωνία Τσίπρα – Γιούνκερ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ