Κατέθεσε στον ανακριτή διαφθοράς ο Μπαλτάκος για το βίντεο με τον Κασιδιάρη

Ολιγόλεπτη ήταν η κατάθεση που έδωσε σήμερα ο Τάκης Μπαλτάκος στον ανακριτή κατά της διαφθοράς Κώστα Σαριώτη, ο οποίος διενεργεί την κύρια ανάκριση για την παράνομη μαγνητοσκόπηση της συνομιλίας του πρώην γενικού  γραμματέα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας από τον προφυλακισμένο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Ο κ. Μπαλτάκος σύμφωνα με πληροφορίες, επικαλέστηκε τα όσα αρχικώς είχε καταθέσει  στην εισαγγελέα Καλλιόπη Νταγιάντα, η οποία άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον Ηλία Κασιδιάρη μετά την άρση της βουλευτικής του ασυλίας,  για παραβίαση του απορρήτου ίδιας προφορικής συνομιλίας και χρήση της παράνομης αποτύπωσης της.

Συγκεκριμένα, το πρώην κυβερνητικό στέλεχος, που παραιτήθηκε  μετά τη δημοσιοποίηση του επίμαχου υλικού, φέρεται να υποστήριξε, ότι δεν γνώριζε πως ο Ηλίας Κασιδιάρης βιντεοσκοπούσε τη συνομιλία τους. Μάλιστα όταν αποκαλύφθηκε το βίντεο, ο κ. Μπαλτάκος είχε ζητήσει την ποινική δίωξη του Κασιδιάρη. Την ερχόμενη εβδομάδα, ο προφυλακισμένος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής βουλευτής, αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή .

Διαβάστε επίσης.

Μπαλτάκος: Ως δεξιός στέκομαι προσοχή σε αυτά που κάνει η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ