Πότε θα πάει ο Τσίπρας στη Μόσχα

Στις 9 Μαΐου κάλεσε στη Μόσχα ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Η ανακοίνωσε αναφέρει ότι ο Ρώσος Πρόεδρος συνεχάρη τον Πρωθυπουργό για την εκλογή της νέας κυβέρνησης ενώ παράλληλα “τόνισαν την ανάγκη για ουσιαστική ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας – δύο χώρες με βαθιές και ιστορικές σχέσεις- ιδίως στους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας, του τουρισμού, του πολιτισμού και των μεταφορών”.

“Συζητήθηκαν, επίσης, οι διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, ενώ τονίσθηκε η σημασία εξασφάλισης της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ουκρανία, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, ο Πρόεδρος Πούτιν προσκάλεσε τον Πρωθυπουργό στη Μόσχα, στις 9 Μαΐου, προκειμένου να παραστεί στην εκδήλωση για τη νίκη των λαών ενάντια στο ναζισμό. Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει στον αγώνα κατά του ναζισμού, εκφράζοντας την πρόθεση να ανταποκριθεί στην πρόσκληση” αναφέρει επίσης η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης

Αυτά είπαν Τσίπρας και Πούτιν

Ο Πούτιν προσκάλεσε τον Τσίπρα στη Ρωσία

Ο Τσίπρας τηλεφώνησε στον Πούτιν

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ