Ολάντ: Η ψήφος του ελληνικού λαού σημαίνει ότι η λιτότητα δεν είναι πλέον αποδεκτή – ΒΙΝΤΕΟ

«Η ψήφος του ελληνικού λαού σήμανε ότι η λιτότητα ως μόνη πραγματικότητα και ως μόνη προοπτική δεν είναι πλέον ανεκτή», ανέφερε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, σε κοινές του δηλώσεις με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για ένα κοινό νόμισμα. Το νόμισμα αυτό δεν ανήκει σε μία χώρα ανήκει στο σύνολο της Ευρωζώνης. Πρέπει να γίνουν προσπάθειες από όλους ώστε αυτό το νόμισμα να είναι εγγυητής σταθερότητας έτσι ώστε να γίνεται αυτό σεβαστό από όλους», ανέφερε ο Φρανσουά Ολάντ και συμπλήρωσε:

«Πρέπει να τονίσουμε την έννοια του σεβασμού. Πρώτα από όλα σεβασμός της ψήφου του ελληνικού λαού. Αυτή η ψήφος σήμανε ότι η λιτότητα ως μόνη πραγματικότητα και ως μόνη προοπτική δεν είναι πλέον ανεκτή».

«Επίσης υπάρχει και ο σεβασμός των Ευρωπαϊκών κανόνων. Αυτό ισχύει για όλους φυσικά.  Υπάρχουν δεσμεύσεις οι οποίες έχουν αναληφθεί και πρέπει να γίνουν σεβαστές. Κυρίως στο επίπεδο των επικεφαλής των κρατών – μελών», υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος και πρόσθεσε:

«Πρέπει λοιπόν να έχουμε υπόψη μας όλα αυτά τα χαρακτηριστικά ώστε να καθορίσουμε μία μέθοδο και συγκεκριμένους στόχους. Η μέθοδος είναι ο διάλογος».

«Η Ελλάδα μέσω του Πρωθυπουργού της κάθε φορά επεσήμανε το γεγονός ότι είναι δεσμευμένη στην Ευρωπαϊκή προοπτική. Επεσήμανε τη θέλησή της να μείνει στην Ευρωζώνη διότι εκεί ανήκει.  Επιπλέον έχει εκφράσει την αποφασιστικότητά της να δώσει στην Ευρώπη την απαραίτητη συνοχή.

Συνεπώς, ο διάλογος μεταξύ Ελλάδος και ευρωπαίων εταίρων πρέπει να ενισχυθεί αλλά πρέπει να είναι διαφανής, πρέπει να είναι σε συνθήκες ειρήνης και πρέπει να εδραιώνει τη θέληση να πάμε μπροστά. Αυτός είναι ο στόχος, να φτάσουμε σε μία κοινή συμφωνία. Με άλλα λόγια, ένας μηχανισμός, συγκεκριμένα μέσα, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακρυπρόθεσμα», επεσήμανε.

 

Δείτε το βίντεο 

 

Διαβάστε επίσης:

 Ο Ολάντ υποδέχτηκε τον Τσίπρα – ΦΩΤΟ

“Το θέμα του Προέδρου μετά τις προγραμματικές” αναφέρουν κυβερνητικές πηγές

Η Μέρκελ δήλωσε ότι ανυπομονεί να γνωρίσει τον Τσίπρα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ