Εποικοδομητική η άτυπη συνάντηση Βαρουφάκη- Μοσκοβισί

Του Τάσου Δασόπουλου

«Όποιες αλλαγές θα γίνουν στο ελληνικό πρόγραμμα θα πρέπει να έχουν την σύμφωνη γνώμη και των 19 κρατών μελών της Ευρωζώνης» διαμηνύει η Κομισιόν.

Η απάντηση έρχεται από πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετά την χθεσινή συνάντηση που είχε στο Παρίσι ο έλληνας υπουργός οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης με τον Γάλλο επίτροπο για θέματα οικονομικών υποθέσεων φόρων και τελωνείων κ. Πιέρ Μοσκοβισί.

Η συνάντηση – η οποία κρατήθηκε μυστική από την ελληνική πλευρά – έγινε στο πλαίσιο της επίσκεψης του έλληνα υπουργού με τον Γάλλο ομόλογό του κ. Μισέλ Σαπέν και χαρακτηρίστηκε από τις δύο πλευρές ως εποικοδομητική.

Ο Βαρουφάκης είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις θέσεις της ελληνικής Κυβέρνησης για την συνέχιση του προγράμματος σταθεροποίησης και την αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους της Ελλάδας.

Ο κ. Μοσκοβισί δεσμεύτηκε με την σειρά του να μεταφέρει τις απόψεις της ελληνικής πλευράς στις Βρυξέλλες για να τύχουν επεξεργασίας και να εξεταστούν τόσο κατά την σύνοδο κορυφής στις 12 του μήνα όσο και στο Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου.

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ