Κουντουρά: Μις… Τουρισμός 2015 – ΦΩΤΟ

Η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού αποτελεί χωρίς αμφιβολία το πιο λαμπερό πρόσωπο της νέας κυβέρνησης και την εντυπωσιακή εκπρόσωπο της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Μις... τουρισμός 2015

Πρωταθλήτρια Ελλάδας στα 100 μέτρα εμπόδια νεανίδων και στο άλμα εις ύψος, ένα από τα 10 κορυφαία τοπ μόντελ στον κόσμο για το 1990, σύμφωνα με το CNN, η Ελενα Κουντουρά καλείται και πάλι να ξεχωρίσει. Αυτήν τη φορά πεδίο δράσης της δεν είναι τα κουλουάρ ή οι διεθνείς πασαρέλες, αλλά ο στίβος του τουρισμού, στον οποίο θα «τρέξει» με τα ελληνικά χρώματα.

Επί περίπου 15 χρόνια ταξίδευε με ένα αεροπλάνο που τη μετέφερε στις μητροπόλεις της μόδας, Παρίσι, Μιλάνο, Νέα Υόρκη, Μαδρίτη, Λονδίνο και Τόκιο, ενώ υπήρξε η αγαπημένη «μούσα» όλων των σημαντικών σχεδιαστών, από τον Βερσάτσε, τον Φερέ και τον Αρμάνι μέχρι τον Ιβ Σεν Λοράν, τον Μιγκλέρ, τον Μοντανά, τον ΜακΚουίν και τον Γκαλιάνο… Το πολυετές συμβόλαιό της με τη φημισμένη εταιρεία καλλυντικών Shiseido την οδήγησε στην πρώτη θέση της λίστας των μοντέλων με τη μακροβιότερη συνεργασία.

«Η Ελενα πάντοτε πετύχαινε τους στόχους της. Εμαθε μέσα από τον αθλητισμό αλλά και την οικογένειά της να έχει αυτοπειθαρχία και να εργάζεται με μεθοδικότητα», λένε κολακευτικά όσοι τη γνωρίζουν.

Η Ελενα Κουντουρά στο αφιέρωμα που έκανε η γαλλική Vogue στην Ελλάδα το 1987 και στο οποίο πρωταγωνίστησε.

Η Ελενα Κουντουρά στο αφιέρωμα που έκανε η γαλλική Vogue στην Ελλάδα το 1987 και στο οποίο πρωταγωνίστησε.

Ο πατέρας της, Αλέξανδρος Κουντουράς, αξιωματικός του Στρατού, ήταν η μεγάλη της αδυναμία, ενώ η μητέρα της, Αννα, μια πραγματική καλλονή με καταγάλανα μάτια, δυστυχώς «έχει φύγει» εδώ και χρόνια από τη ζωή.

Η Ελενα Κουντουρά αποφοίτησε από τη Γυμναστική Ακαδημία και από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον αθλητισμό. Υπήρξε αθλήτρια του Εθνικού και το 1978, σε ηλικία 16 ετών, αναδείχτηκε πρωταθλήτρια στα 100 μ. εμπόδια στο πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων. Εκείνη τη χρονιά σημείωσε και τρία πανελλήνια ρεκόρ στο ίδιο αγώνισμα. Το 1979 αναδείχτηκε δεύτερη στους πανελλήνιους αγώνες στο άλμα εις ύψος (με 1.71).

Το εξώφυλλό της στη γαλλική Vogue το 1987. Τα ρούχα που φόρεσε ήταν του Βασίλειου Κωστέτσου και τα κοσμήματα από τον «Καίσαρη».

Το εξώφυλλό της στη γαλλική Vogue το 1987. 

«Μεγάλο ταλέντο. Αν δεν την είχε κερδίσει ο χώρος της μόδας, θα είχε πολλά ακόμα να δώσει στον ελληνικό αθλητισμό», λέει στο «Εθνος της Κυριακής» γνωστός αθλητικός συντάκτης της εποχής. Το ύψος και η εντυπωσιακή της εμφάνιση δεν άργησαν να φέρουν τις προτάσεις από το μόντελινγκ. «Ξεκίνησε αρχικά για το χαρτζιλίκι της. Ούτε καν το περίμενε αυτό που ακολούθησε. Ποτέ δεν είχε έπαρση με τη δημοσιότητα, τις φίρμες και το ακριβό ντύσιμο», σημειώνει στενός της φίλος.

Διεθνής καριέρα

Το πρακτορείο Agence, με το οποίο συνεργαζόταν αρχικά, έστειλε τις φωτογραφίες της στο Παρίσι, όπου γινόταν το κάστινγκ για το πρόσωπο της νέας καμπάνιας της Shiseido. Ο διάσημος Γάλλος φωτογράφος, σχεδιαστής και σκηνοθέτης Σερζ Λουτέν, μόλις είχε αναλάβει καλλιτεχνικός διευθυντής της εταιρείας. Την κάλεσαν για συνέντευξη και, όταν την είδε, αμέσως υπέγραψαν συμβόλαιο.

Με τον σύζυγό της Σαράντη Παπαχριστόπουλο και τους γιους τους, Αλέξανδρο και Μάριο, σε παλαιότερη έξοδό τους.

Με τον σύζυγό της Σαράντη Παπαχριστόπουλο και τους γιους τους, Αλέξανδρο και Μάριο, σε παλαιότερη έξοδό τους.

Βρισκόμαστε στο 1984 και η διεθνής καριέρα της στον χώρο της μόδας μόλις έχει ξεκινήσει. «Οταν την είδε ο Λούτεν, εντυπωσιάστηκε. Φινετσάτη, αέρινη, με καλοσχηματισμένους ώμους, ψηλό λαιμό και αρχαιοελληνική ομορφιά. Το κυριότερο όμως νομίζω ήταν η προσωπικότητα. Η Ελενα είναι έξυπνη και μορφωμένη. Μιλά άψογα τρεις γλώσσες, αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά, και έχει έναν ξεχωριστό αέρα», λέει στο «Εθνος της Κυριακής» ο φίλος της, σχεδιαστής Βασίλειος Κωστέτσος. Οι φωτογραφίες που έβγαλε με τον Λούτεν έχουν μείνει ιστορικές, το ίδιο και η μετέπειτα φωτογράφησή της σαν Οντρεϊ Χέπμπορν.

Σύντομα έγινε περιζήτητη από όλους τους σχεδιαστές. Με έδρα το Παρίσι, όπου διατηρούσε διαμέρισμα, κινείτο στα κέντρα της μόδας και ήταν κλεισμένη για τα μεγαλύτερα σόου των Fashion Week. Οταν στα τέλη της δεκαετίας του ’80 ο Βερσάτσε κυκλοφόρησε το νέο του άρωμα, γύρισε ένα μεγάλο διαφημιστικό-ταινία για τον οίκο του, στο οποίο επέλεξε την Ελενα να πρωταγωνιστήσει. Ο Αλαϊά έραβε τα ρούχα του πάνω στο σώμα της, ενώ ο Φερέ, όταν δημιούργησε σειρά υψηλής ραπτικής, επέλεξε εκείνη για να φωτογραφηθεί στην παγκόσμια καμπάνια του.

Μία από τις φωτογραφήσεις της για τη φημισμένη φίρμα καλλυντικών Shiseido, που άφησαν εποχή.

Μία από τις φωτογραφήσεις της για τη φημισμένη φίρμα καλλυντικών Shiseido, που άφησαν εποχή.

«Ηταν επαγγελματίας, γι’ αυτό την ήθελαν όλοι. Εργαζόταν σκληρά, δεν ξενύχταγε και ήταν συνεπής στις δουλειές της. Πήγαινε στα σόου από τις 5 το πρωί», σημειώνει συνάδελφός της από τον χώρο της μόδας. Τον Νοέμβριο 1987 η γαλλική «Vogue» έκανε ένα δεκαπεντασέλιδο αφιέρωμα στην Ελλάδα. Η Ελενα Κουντουρά πρωταγωνίστησε στις φωτογραφίες και στο εξώφυλλο του περιοδικού.

Υπήρξε αγαπημένη όχι μόνο των σχεδιαστών, αλλά και των διάσημων μοντέλων. Με τη Σίντι Κρόφορντ μοιράζονταν για ένα διάστημα το ίδιο διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη. Παρέα έκανε και με τη Λίντα Εβανγκελίστα, μάλιστα εργαζόταν στο πρακτορείο Elite όπου επικεφαλής ήταν ο τότε σύζυγος της Εβανγκελίστα, Ζεράρ Μαρί. Φίλες της ήταν ακόμα η Κάρλα Μπρούνι, αλλά και η Ναστάζια Κίνσκι, μαζί με την οποία έκαναν διακοπές στην Κέρκυρα ένα καλοκαίρι στα μέσα της δεκαετίας του ’80. Ολες τις γνώριζε και είχε καλές σχέσεις με τη Ναόμι Κάμπελ, την Κλόντια Σίφερ κ.ά.

Εξώφυλλό της στο ιταλικό Donna.

Εξώφυλλό της στο ιταλικό Donna.

Από την αρχή της καριέρα της είχε στο πλευρό της ως μάνατζερ τον αδελφό της Νίκο, ο οποίος ήταν και ο άνθρωπος που τη συμβούλευε. Μαζί με εκείνον δημιούργησαν το πρακτορείο μοντέλων «Elena’s Models», από το οποίο πέρασαν διάφορες γνωστές Ελληνίδες.

ε μια πτήση από το Παρίσι για τη Μαδρίτη η Ελενα Κουντουρά γνώρισε τον πρώτο της σύζυγο, τον Ισπανό ποδοσφαιριστή της Εσπανιόλ, Μισέλ Πινέδα. Το 1987, λίγους μήνες μετά τη γνωριμία τους, πραγματοποιήθηκε ο γάμος τους στον Αγιο Γεώργιο στο Καβούρι, με κουμπάρο τον Βασίλειο Κωστέτσο. Το γαμήλιο πάρτι, στο οποίο παραβρέθηκαν διάσημα μοντέλα, παίκτες της Εσπανιόλ αλλά και της Ρεάλ Μαδρίτης, δόθηκε στην «Αυτοκίνηση» και άφησε εποχή. Το ζευγάρι μετά από δύο χρόνια θα ακολουθήσει διαφορετικούς δρόμους.

Με τον Βασίλειο Κωστέτσο και την Κάρλα Μπρούνι το 1993 στο Mercedes στη Γλυφάδα.

Με τον Βασίλειο Κωστέτσο και την Κάρλα Μπρούνι το 1993 στο Mercedes στη Γλυφάδα.

Λίγο αργότερα στη ζωή της θα μπει ξανά ο παιδικός της έρωτας και φίλος του αδελφού της, Σαράντης Παπαχριστόπουλος, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε επιτυχημένος μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού και του Πανελλήνιου. Από τον γάμο τους γεννήθηκαν ο Αλέξανδρος και ο Μάριος. Το 1996 αποσύρθηκε από το μόντελινγκ, ενώ το τελευταίο σόου στο οποίο εμφανίστηκε ήταν του αγαπημένου της Τζον Γκαλιάνο. «Οταν επέστρεψε, της πρότειναν να κάνει τηλεόραση. Αλλά το στυλ τότε ήταν να βγαίνουν οι παρουσιάστριες με βαθύ ντεκολτέ και καυτό μίνι. Η Ελενα δεν ήταν έτσι και βέβαια αρνήθηκε», λέει άνθρωπος του περιβάλλοντός της.

Η πολιτική μπήκε στη ζωή της όταν ένας οικογενειακός φίλος από τον χώρο της ΝΔ, της πρότεινε να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του κόμματος. Ετσι στις εκλογές του 2004 εξελέγη βουλευτής Α’ Αθηνών, ενώ το 2007 και το 2009 ήταν πρώτη επιλαχούσα. Εκείνη την περίοδο μετακομίζει οικογενειακώς για ένα διάστημα στη Νέα Υόρκη, όπου τα παιδιά της φοίτησαν σε αθλητικό σχολείο.

Με τον σχεδιαστή Τζιανφράνκο Φερέ, τη Ναόμι Κάμπελ, την Ελενα Κρίστιανσεν, την Εστερ Κανάντας και άλλα διάσημα μοντέλα.

Με τον σχεδιαστή Τζιανφράνκο Φερέ, τη Ναόμι Κάμπελ, την Ελενα Κρίστιανσεν, την Εστερ Κανάντας και άλλα διάσημα μοντέλα.

Το Νοέμβριο του 2011 επανήλθε στη Βουλή, όταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος παραιτήθηκε από τη βουλευτική του έδρα για να υπουργοποιηθεί στην κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου. Τον Φεβρουάριο του 2012 καταψήφισε το «Μνημόνιο 2» παραβαίνοντας τη γραμμή του κόμματος με αποτέλεσμα τη διαγραφή της από τη ΝΔ. Στις διπλές εκλογές Μαΐου και Ιουνίου 2012 εξελέγη βουλευτής Α’ Αθηνών με τους Ανεξάρτητους Ελληνες, ενώ το 2014 ανέλαβε και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

 

Πηγή: Έθνος

 

Διαβάστε επίσης

Κουντουρά: Καμία ενέργεια εις βάρος των all-inclusive

Η ευχή της Κεφαλογιάννη και η υπόσχεση της Κουντουρά

Κωστέτσος: Η ωραιότερη Ελληνίδα έγινε υπουργός

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ