Ο Λευκός Οίκος για το τηλεφώνημα Ομπάμα – Τσίπρα

“Οι δυο ηγέτες συζήτησαν θέματα οικονομίας και ευημερίας, αντιτρομοκρατίας και ασφάλειας στην Ευρώπη” όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του MEGA στην Ουάσινγκτον, Μιχάλης Ιγνατίου, σχετικά με το τηλεφώνημα Ομπάμα – Τσίπρα, επικαλούμενος επίσημες και δημόσιες αναφορές του Λευκού Οίκου

“Δεν συζήτησαν για την εσωτερική πολιτική κατάσταση. Για την οικονομία ο Πρόεδρος εξήγησε αυτή τη θέση που έχει για την ανάπτυξη και τη λιτότητα. Αυτό που ονομάζει ‘ναι’ στην ανάπτυξη, ‘όχι’ στη λιτότητα. Ο Λευκός Οίκος δεν τοποθετείται στο θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου, όπως ζητά ο κ. Τσίπρας” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Ιγνατίου.

Δείτε το βίντεο του MEGA

 

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά (οι ΗΠΑ) με την Ευρωπαϊκή Ένωση, κι αυτό σημαίνει ότι θα συνομιλούμε με τους νέους πολιτικούς ηγέτες στην Ελλάδα για να προσπαθήσουμε να επιλύσουμε τις διαφορές αυτές και να επαναφέρουμε την Ελλάδα και την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία στον δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας» επανέλαβε σήμερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, προσθέτοντας ότι «διότι αυτό, τελικά, θα είναι προς το καλύτερο συμφέρον της οικονομίας των ΗΠΑ».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανέφερε, επίσης, ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό (της Ελλάδας), Αλέξη Τσίπρα, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, «γιατί, όπως γνωρίζετε οι Ηνωμένες Πολιτείες για πολλά χρόνια τώρα συνεργάζονται στενά με την ΕΕ και με τους Έλληνες, προσπαθώντας να επιλύσουν τόσο πολύ την οικονομική και δημοσιονομική αστάθεια που βλέπουμε στην Ευρώπη».

Διαβάστε επίσης

Ομπάμα σε Τσίπρα: Κι εγώ έτσι ξεκίνησα και τώρα έχουν ασπρίσει τα μαλλιά μου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ