Αυτά είπε ο Τσίπρας στον Ντάισελμπλουμ

Τη δέσμευση της κυβέρνησης να μην εκτροχιαστεί ο πρωτογενώς ισοσκελισμένος προϋπολογισμός μετέφερε στον Γερούν Ντάισελμπλουμ ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ωστόσο ότι στόχος της κυβέρνησης είναι ένα σχέδιο αλλαγής πορείας της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον επικεφαλής του Eurogroup για την επίσκεψη του στην Αθήνα και είπε ότι αυτό θα δώσει ένα μήνυμα διαπραγμάτευσης και καλής θέλησης  για μια νέα επωφελή συμφωνία.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι είναι δεδομένη η δέσμευση της κυβέρνησης να μην εκτροχιαστεί ο πρωτογενώς ισοσκελισμένος προϋπολογισμός. Είπε, επίσης, ότι υπάρχει βούληση της κυβέρνησης είναι για ένα σχέδιο αλλαγής πορείας, χωρίς όμως να επιβαρυνθούν οι φορολογούμενοι των άλλων χωρών.

“Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε νέα ελλείμματα. Δεν θα ζήσουμε όμως και με διαρκή κοινωνικά ελλείμματα. Είμαστε επίσης δεσμευμένοι από την λαϊκή εντολή που έχουμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας το οποίο είναι εστιασμένο στην ανθρωπιστική κρίση” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός, ο οποίος εξέφρασε την ετοιμότητα να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, που θα ενισχύσουν την αξιοπιστία του δημοσίου, θα πατάξουν τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά και τις πελατειακές σχέσεις.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε την στήριξη του Γερούν Ντάισελμπλουμ για να επιτευχθεί σταθερότητα και πρόοδος. Υπογράμμισε ότι είναι ανάγκη να υπάρξει χρόνος και δημοσιονομικά περιθώρια για μια συνεργασία σε ένα σχέδιο που θα αποκαθιστά την εμπιστοσύνη, την ανάπτυξη και την απασχόληση.

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε ακόμη την βεβαιότητά του ότι παρά το γεγονός ότι εκφράζονται διαφορετικές απόψεις από τα κράτη -μέλη για το χρέους, θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του.

“Είμαι αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε μια συμφωνία. Αυτό θα είναι θετικό για την Ευρώπη και για εσάς προσωπικά” επισήμανε. 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Η συνάντηση του Τσίπρα με τον Ντάισελμπλουμ – ΦΩΤΟ

Ντάισελμπλουμ: Το πιο σημαντικό για την Ελλάδα είναι να τηρήσει τις συμφωνίες

Ο διάλογος Τσίπρα – Ντάισελμπλουμ – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ