Βλάχος: Η ΝΔ δεν είναι ιδιοκτησία κανενός

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Βλάχος, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τις πρώτες ημέρες της νέας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, τη Νέα Δημοκρατία και την επόμενη μέρα.

«Νομίζω ότι η Νέα κυβέρνηση είναι ακόμα σε ρυθμό προεκλογικής περιόδου. Δεν έχει καταλάβει τι έχει επωμιστεί, τις συνέπειες που έχουν αυτά τα οποία λέει και τι κάνει. Είδα μια απλόχερη παροχολογία και εφορία. Περίμενα ένα πιο λιγομίλητο κυβερνητικό σχήμα. Αυτό πιθανόν να αποδειχθεί ότι είναι λάθος και έχει συνέπειες. Είδατε τις επιπτώσεις στο χρηματιστήριο. Δεν μπορεί να παρεμβαίνει ο κ. Δραγασάκης και να διασκεδάζει τις εντυπώσεις. Κάθε κουβέντα που λέγεται παραπάνω έχει αντίτιμο. Ο ΣΥΡΙΖΑ πια δεν είναι κόμμα μικρό, είναι κυβέρνηση», σχολίασε αρχικά ο κ. Βλάχος και συνέχισε:

«Νομίζω ότι θα πρέπει να σταματήσει η προεκλογική φρασεολογία. Πρέπει η κυβέρνηση να προσαρμοστεί στα πραγματικά δεδομένα και να συνεχίσει η Ελλάδα από εκεί που σταμάτησε πριν τις εκλογές».

«Πιστεύω ότι πριν αντιδράσει και ανακοινώσει η κυβέρνηση την αντίθεσή της για τις κυρώσεις στη Ρωσία, έπρεπε να υπάρξει μια εσωτερική ενδοευρωπαϊκή επικοινωνία. Επειδή εμείς είμαστε σε πιο μειονεκτική θέση, εμείς πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση», ήταν το σχόλιό του, σχετικά με την αντίδραση της κυβέρνησης στην ανακοίνωση της Ε.Ε για τις κυρώσεις στη Ρωσία.

Σχετικά με τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Βλάχος τόνισε ότι «Η Νέα Δημοκρατία πλήρωσε την εφαρμοσθείσα πολιτική. Είχε χάσει το επικοινωνιακό παιχνίδι και δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει το μήνυμά της και πριν από τις εκλογές στους πολίτες. Όποιος λέει σήμερα ότι δεν μπορεί να εντοπίσει τα λάθη, έχει μείνει στην προεκλογική περίοδο και από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας» και συνέχισε:

«Το αν μπορεί να υπάρξει στο μέλλον θέμα ηγεσίας, ποιος μπορεί να πει ναι και ποιος όχι. Αυτή τη στιγμή, η Νέα Δημοκρατία, έχει άλλα προβλήματα. Να κάνει κριτική και στα πρόσωπα. Το μήνυμα των εκλογών ήταν σαφές. Κάτι άλλο θέλει ο κόσμος από τη Νέα Δημοκρατία, κάτι το οποίο δεν μπορούν να το πουν τα ίδια πρόσωπα».

«Η Νέα Δημοκρατία έδωσε λάθος εικόνα προεκλογικά και με φρασεολογία και με τα πρόσωπα. Η ΝΔ δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Είδαμε κάποιος ανθρώπους να μας κουνάνε και το δάχτυλο. Αυτά τελειώσανε. Η ΝΔ για να έχει επόμενη ημέρα θα πρέπει να ανανεώσει την ηγετική της ομάδα, το στελεχιακό της δυναμικό, την πολιτική της επιχειρηματολογία γιατί μόνο έτσι μπορεί να πιάσει επαφή και πάλι με την κοινωνία και κυρίως με τον μεσαίο χώρο. Χωρίς τον μεσαίο χώρο δεν ξέρω που αλλού μπορεί να απευθύνει το μήνυμά της.», είπε ακόμα.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ