Κουρουμπλής για Βορίδη: Φεύγει ένας Πατρίκιος κι έρχεται ένα Πληβείος

“Φεύγει ένας Πατρίκιος κι έρχεται ένα Πληβείος”, είπε χαριτολογώντας αναφερόμενος στον απερχόμενο υπουργό Μάκη Βορίδη, ο  νέος υπουργός Υγείας  Παναγιώτης Κουρουμπλής κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής.

“Μας χωρίζουν μεγάλες πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές, αλλά η σύγκρουσή μας στη Βουλή, που ήταν και σφοδρότατη πολλές φορές, δεν προσωποποιούσε τις προσωπικές μας διαφωνίες αλλά στηριζόταν σε πολιτικές αντιπαραθέσεις” σημείωσε.

Ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι βούλησή του είναι να υπερασπιστεί πρωτίστως τα συμφέροντα του λαού, καθώς παρατήρησε ότι υπάρχουν και άλλα συμφέροντα, διαπλεκόμενα στον χώρο της υγείας.

«Στόχος μας είναι να φανούμε άμεσα χρήσιμοι στον ελληνικό Λαό  διότι θεωρούμε ότι δεν υπάρχουν απλώς προσδοκίες, υπάρχουν απαιτήσεις από εμάς από τον ελληνικό Λαό», σημείωσε.

Γνωρίζουμε τις δυσκολίες, θέλουμε ισχυρούς συμμάχους για να προχωρήσουμε, τόνισε ο κ. Κουρουμπλής και η εντολή είναι να αξιοποιήσουμε χωρίς αποκλεισμούς όλα τα ικανά στελέχη του δημόσιου τομέα.

“Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν είναι λόγος, ούτε πρόσχημα, ούτε σχήμα λόγου ότι το γραφείο μου είναι ανοιχτό. Θα μιλάμε πρόσωπο με πρόσωπο. Είμαι αποφασισμένος να σας ακούσω όλους. Ξέρετε δεν βλέπω αλλά ακούω καλά, θα σας ακούω λοιπόν όλους”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής.

Ο Μάκης Βορίδης, από την πλευρά του, αφού ευχαρίστησε τους εργαζόμενους στον χώρο της Υγείας, ευχήθηκε στη νέα ηγεσία να τα καταφέρει. “‘Εχουν γνώση και ευαισθησία, στοιχεία που χρειάζονται στο υπουργείο Υγείας και νομίζω ότι θα προσφέρουν, με τις δικές τους απόψεις” σημείωσε.

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, είπε ότι προτεραιότητα είναι να ανακουφιστούν οι ανασφάλιστοι, αλλά και οι ασφαλισμένοι μειώνοντας τη συμμετοχή τους στα φάρμακα.

Ο κ. Ξανθός είπε ότι, με βάση το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, θα καταργηθεί το εισιτήριο των 5 ευρώ στα νοσοκομεία και το 1 ευρώ με το οποίο επιβαρύνεται κάθε συνταγή. “Πρώτα απ όλα είναι σημαντικό να ανακουφίσουμε τους ανασφάλιστους, μετά να διασφαλίσουμε την επιβίωση των δημόσιων δομών και στη συνέχεια να αναδιοργανώσουμε το ΕΣΥ” επισήμανε ο κ. Ξανθός.

 

Διαβάστε επίσης

Λαφαζάνης: Θα καταργηθούν οι εφαρμοστικοί νόμοι του μνημονίου

Την επιστροφή όσων είχαν απολυθεί υποσχέθηκε ο Νίκος Βούτσης

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ