Τσίπρας: Να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

“Εμπρός να συνεχίσουμε αυτό τον μεγάλο, τον δύσκολο, τον όμορφο αγώνα. Εμπρός να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα. Εμπρός να σηκώσουμε τον ήλιο της δικαιοσύνης , τον ήλιο της δημοκρατίας, τον ήλιο της αξιοπρέπειας. Θα τα καταφέρουμε” δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπρας από τα Προπύλαια.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην αρχή των δηλώσεών του τόνισε: “Σήμερα ο ελληνικός λαός έγραψε ιστορία, η ελπίδα έγραψε ιστορία”  προσθέτοντας ότι “ο λαός έδωσε σήμερα καθαρή ισχυρή εντολή η Ελλάδα να γυρίσει σελίδα”.

“Η Ελλάδα αφήνει πίσω της τη λιτότητα της καταστροφής, τον φόβο και τον αυταρχισμό και προχωράει με αισιοδοξία με βήματα σταθερά σε μία Ευρώπη που αλλάζει” σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

“Σήμερα έχουμε ένα πανηγύρι, μία γιορτή, από αύριο ξεκινάμε σκληρή δουλειά. Η ετυμηγορία του ελληνικού λαού κλείνει με τρόπο αδιαμφισβήτητο τα μνημόνια της λιτότητας και της καταστροφής. Η ετυμηγορία του ελληνικού λαού καθιστά πλέον την τρόικα παρελθόν” δήλωσε επίσης και συνέχισε: “Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι ο ελληνικός λαός δε μας δίνει σήμερα λευκή επιταγή αλλά εντολή εθνικής αναγέννησης και αποκατάστασης. Θα αξιοποιήσουμε την εντολή, θα αγωνιστούμε όλες και όλοι μαζί για να ξαναχτίσουμε την πατρίδα μας σε νέες βάσεις προκοπής”. 

“Σήμερα ηττήθηκε η Ελλάδα των ελίτ, η Ελλάδα των ολιγαρχιών, η Ελλάδα της συγκάλυψης” ενώ όπως σημείωσε σήμερα νικητής είναι η Ελλάδα του μόχθου, η Ελλάδα του πολιτισμού, η Ελλάδα που αγωνίζεται, η Ελλάδα που ελπίζει” κάνοντας λόγο για “πρωτοφανές κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης από κάθε γωνιά της Ευρώπης”.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: “Η νίκη μας είναι ταυτόχρονα και νίκη όλων των λαών της Ευρώπης που μάχεται κατά της λιτότητας” ενώ σημείωσε πως η νέα ελληνική κυβέρνηση θα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τους εταίρους για μία “δίκαιη, επωφελή και βιώσιμη λύση για να βγει η Ελλάδα από το φαύλο κύκλο της υπερχρέωσης”.

“Σ’ αυτόν τον ειλικρινή διάλογο η Ελλάδα θα προσέλθει με τις δικές της προτάσεις, με το δικό της σχέδιο μεταρρυθμίσεων και τις δικές της προτάσεις για το χρέος” και συμπλήρωσε: “Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα διαψεύσει όλες τις Κασσάνδρες μέσα και έξω από τη χώρα. Η συνέχιση της υποταγής δε θα γίνει ανεκτή”.

“Από την επόμενη κιόλας μέρα θα είναι η αποκατάσταση της λαϊκής κυριαρχίας της πατρίδας μας,

η ρήξη με το καθεστώς της διαπλοκής και της διαφθοράς” ενώ πρόσθεσε πως προτεραιότητα θα είναι να “αποκτήσει ξανά η χώρα και ο λαός μας τη χαμένη τους αξιοπρέπεια, να  ξανακερδίσουμε την ελπίδα, το χαμόγελο τη χαμένη αξιοπρέπεια του λαού μας”.

Τέλος δήλωσε: “Σας καλώς σε αυτήν την ιστορική στιγμή να δώσουμε τη διαβεβαίωση και την υπόσχεση ότι θα αγωνιστούμε με το ίδιο πάθος. Εμπρός να σηκώσουμε τον ήλιο επάνω από την Ελλάδα. Θα τα καταφέρουμε”.

 

Διαβάστε επίσης

Η άφιξη του Τσίπρα στα Προπύλαια – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ