Χατζηδάκης: Αφελής και μαξιμαλιστικός ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ

Ο υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στη Β’ Αθηνών, Κωστής Χατζηδάκης, μίλησε στον Real Fm 97, 8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την εκλογική μάχη, τον ΣΥΡΙΖΑ και την επόμενη μέρα.

«Η παράταξή μας έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου. Έχει περάσει μεγάλες αναταράξεις άλλα έχει υποχρέωση να παραμείνει το μεγάλο Ευρωπαϊκό κεντροδεξιό κόμμα. Είμαστε η μεγάλη Ευρωπαϊκή κεντροδεξιά», τόνισε αρχικά ο κ. Χατζηδάκης και συνέχισε:

«Η Νέα Δημοκρατία είναι ένας βασικός πυλώνας του συστήματος είναι το κατεξοχήν Ευρωπαϊκό κόμμα της Ελλάδας. Το κόμμα που πάλεψε για να μείνει η χώρα ζωντανή. Το καράβι της Ελλάδας ήταν σε μεγάλη φουρτούνα. Την περάσαμε, αρχίζουμε να βλέπουμε το λιμάνι. Είναι κρίμα να αφήσουμε το καράβι να βουλιάξει μπροστά στο λιμάνι».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται ακόμα και τους Ποδέμος στην Ισπανία, όταν ακόμα και αυτοί λένε ότι θα ήθελαν να κυβερνήσουν σε μία κανονική σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση. Εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποκομμένος από την Ευρώπη. Οι άνθρωποι δεν έχουν σχέση με την Ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Δεν είναι σαν το ΠΑΣΟΚ παλιά που έλεγε 5 και εννοούσε 2. Τα εννοούν αυτά που λένε και η χώρα θα βρει βράχια. Αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε στους εαυτούς μας», πρόσθεσε.

«Η Νέα Δημοκρατία είχε εκλεγεί για 4 χρόνια, και η προσπάθεια διακόπηκε στα 2,5 χρόνια. Η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια τα οποία υπήρχαν. Δεν κάναμε κάτι διαφορετικό από τις άλλες χώρες. Ο ΣΥΡΙΑ έχει ένα πολύ μαξιμαλιστικό και αφελή στόχο. Ότι θα αλλάξει όλη η Ευρώπη όταν βγει στην εξουσία. Υπάρχει κόσμος που σκέφτεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει μια κωλοτούμπα. Την είδαμε την κωλοτύμπα του ΠΑΣΟΚ. Ακόμα και αν κάνει μια τέτοια ο ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι ένα κόμμα σε πολιτική πλαστοπροσωπία» είπε ακόμα ο κ. Χατζηδάκης και τέλος επισήμανε:

«Εμείς λέμε ότι η χώρα πρέπει να προχωρήσει στον δρόμο των Ευρωπαϊκών αναμετρήσεων. Πολλές φορές οι πολιτικοί λένε ψέματα. Όταν όμως σου λένε μπάστα, ως εδώ, δεν μπορούμε και ο άλλος σου τάζει τα πάντα, να μην πιστέψουν τον δεύτερο. Το πιο σημαντικό είναι η χώρα να παραμείνει στη σωστή κατεύθυνση. Δεν ήμουν ποτέ πολιτικός των γάμων και τον δημοσίων σχέσεων. Προσπάθησα όπου ήμουν να κάνω έργο. Αυτό θα κάνω και αν οι πολίτες μου δώσουν την ψήφο τους».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ