Τσίπρας στους FT: Θα σεβαστούμε τις υποχρεώσεις της Ελλάδας ως μέλους της ευρωζώνης

Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για να ανατραπεί η λιτότητα στην Ελλάδα, τις μεταρρυθμίσεις που έχει πραγματικά ανάγκη η  χώρα, τον σεβασμό των υποχρεώσεων της Ελλάδας, ως μέλους της ευρωζώνης  και για την πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνησή του, εφόσον σχηματιστεί μετά τις εκλογές, αναλύει σε άρθρο του στους Financial Times ο Αλέξης Τσίπρας.

Το άρθρο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στους FT αναφέρει:

Η Ελλάδα αλλάζει στις 25 Ιανουαρίου, την ημέρα των εκλογών. Το κόμμα μου ο ΣΥΡΙΖΑ, εγγυάται ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο για την πολιτική σταθερότητα και την οικονομική ασφάλεια. Προσφέρουμε πολιτικές που βάζουν τέλος στην λιτότητα, ενισχύουν την δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή και βάζουν πάλι στα πόδια της την μεσαία τάξη. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να ενισχύσουμε την ευρωζώνη και να κάνουμε το ευρωπαϊκό όραμα ελκυστικό στους Ευρωπαίους πολίτες.

Πρέπει να βάλουμε τέλος στην λιτότητα για να μην την αφήσουμε να σκοτώσει την δημοκρατία. Αν δεν αλλάξουν την Ευρώπη οι προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις, θα την αλλάξουν η Μαρίν Λεπέν και οι ακροδεξιοί της σύμμαχοι.

Είναι καθήκον μας να διαπραγματευτούμε με ανοιχτό και ειλικρινή τρόπο, ως ίσοι απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους μας. Η επίδειξη δύναμης από την κάθε πλευρά δεν έχει κανένα νόημα.

Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω μια παρανόηση: ο ισοσκελισμός του προϋπολογισμού δεν απαιτεί αυτόματα και λιτότητα.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ