Δήμας: Λάθος η κίνηση του Παπανδρέου

«Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και πρέπει να βάλουμε πλάτη στη χώρα ν’ ανακάμψει και το ΠΑΣΟΚ είναι σ’ αυτήν την κατεύθυνση. Με όποιο κόμμα έχει αυτή τη λογική και θέλει την ανάκαμψη της χώρας, το ΠΑΣΟΚ θα βάλει πλάτη και θα στηρίξει», σημειώνει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκλεγμένος από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος, υποψήφιος στη Β΄Αθηνών στις προσεχείς εκλογές, Πύρρος Δήμας.

Δηλώνει ότι το ΠΑΣΟΚ αντιπροσωπεύει «δύναμη σταθερότητας και ευθύνης» και υπογραμμίζει πως «η κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου να ιδρύσει νέο κόμμα αποτελεί λάθος, που το μόνο που καταφέρνει είναι να φέρει εγγύτερα τη Χρυσή Αυγή στην τρίτη θέση».

Η συνέντευξη του Πύρρου Δήμα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει, ως εξής:

Ερ: Βρισκόμαστε πολύ λίγες ημέρες πριν από τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές κι εσείς ξανακατεβαίνετε υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ, που συμμετείχε στην κυβέρνηση, μαζί με τη ΝΔ και προσδοκά να επανέλθει στη Βουλή κι ενδεχομένως στην κυβέρνηση και να παίξει το ρόλο του ρυθμιστή στην πολιτική ζωή. Εσείς πιστεύετε ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταφέρει να επιτύχει ένα σημαντικό εκλογικό αποτέλεσμα, δεδομένου ότι του καταλογίζεται κι όλη η προηγούμενη πολιτική;

Απ: Προσωπικά κατεβαίνω στη Β’ Αθηνών, για να το θυμίσουμε στους ακροατές. Από κει και πέρα πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ πήρε πολλές ευθύνες, πήρε πολλές σκληρές αποφάσεις και γενναίες αποφάσεις για τη σωτηρία του τόπου, χρεώθηκε πάρα πολλά και σίγουρα παλεύουμε να είμαστε στην τρίτη θέση, είμαστε δύναμη ευθύνης, το ΠΑΣΟΚ είναι δύναμη ευθύνης και σταθερότητας. Θέλουμε ο κόσμος να στηρίξει την προσπάθεια αυτή που κάνουμε και πιστεύω ότι ο κόσμος μάλλον καταλαβαίνει ότι είμαστε αυτοί που θα φέρουμε σταθερότητα στον τόπο.

Ερ: Ωστόσο, το ΠΑΣΟΚ πέρα από τους πολιτικούς του αντιπάλους, δέχεται πλέον πυρά κι από ένα, ας πούμε, φίλιο πεδίο, από το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου.

Απ: Όλη αυτή η κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου, το μόνο που κάνει είναι να φέρει τη Χρυσή Αυγή πιο κοντά στην τρίτη θέση. Θεωρώ ότι είναι λάθος αυτή η κίνηση….

Ερ: Στην περίπτωση μίας εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία δεν θα έχει την αυτοδυναμία, έτσι ώστε να εφαρμόσει το πρόγραμμά του ακριβώς όπως το οραματίζεται ο κ. Τσίπρας, το ΠΑΣΟΚ θα συνδράμει; Και προς ποια κατεύθυνση θα πιέσει να κινηθεί η ελληνική πολιτική;

Απ: Για το ΠΑΣΟΚ δεν είναι αυτοσκοπός να κυβερνήσει. Απλά το ΠΑΣΟΚ, όπως έβαλε πλάτη όλα αυτά τα χρόνια, θα ξαναβάλει πλάτη. Είναι εδώ, όπως είπαμε και πριν, είμαστε δύναμη σταθερότητας, είμαστε δύναμη ευθύνης κι αυτό που θέλουμε είναι η πολιτική σταθερότητα της χώρας κι η οικονομική σταθερότητα της χώρας. Από κει και πέρα, θεωρώ ότι θα στηρίξουμε, γιατί και την προηγούμενη φορά κάποιοι σχίζαν τα μνημόνια και λέγανε ότι θα βγούμε από το μνημόνιο και εξαγγέλανε Ζάππειο 1 και Ζάππειο 2, αλλά ήρθανε στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ και στην πολιτική που είναι και η λογική, γιατί τίποτε δεν λύνεται με μαγικά ραβδάκια. Το ίδιο κάνει κι ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα. Υπόσχεται και τάζει, αλλά αυτή η πολιτική έχει τελειώσει. Μας τελείωσε. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και πρέπει να βάλουμε πλάτη στη χώρα ν’ ανακάμψει. Και το ΠΑΣΟΚ είναι σ’ αυτήν την κατεύθυνση. Με όποιο κόμμα έχει αυτή τη λογική και θέλει την ανάκαμψη της χώρας, το ΠΑΣΟΚ θα βάλει πλάτη και θα στηρίξει.

Ερ: Ας υποθέσουμε, όμως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, με το ΠΑΣΟΚ να συμμετέχει σ’ αυτήν την κυβέρνηση, τηρήσει την υπόσχεσή του ότι θα συγκρουστεί με την ευρωπαϊκή πολιτική της κ. Μέρκελ, τι μπορεί να κάνει τότε το ΠΑΣΟΚ; Θα στηρίξει αυτήν τη μετωπική σύγκρουση, την ευθεία αντιπαράθεση;

Απ: Γιατί, ποιος πιστεύει ότι δεν συγκρούστηκε ήδη και δεν διαπραγματεύθηκε; Νομίζει κανείς ότι δεν το έκανε τόσον καιρό;

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ