Κουτσούμπας: Θα ήταν λάθος η συμμετοχή μας σε μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

«Τί το θετικό μπορεί να προκύψει με μια κυβέρνηση η οποία αναγνωρίζει ένα χρέος που δεν το δημιούργησε ο λαός;», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην ηλεκτρονική εφημερίδα Αffari Italiani.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αλλαγή που θα μπορούσε να φέρει μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε:

«Τί το θετικό μπορεί να προκύψει με μια κυβέρνηση η οποία αναγνωρίζει ένα χρέος που δεν το δημιούργησε ο λαός; Από μια κυβέρνηση που διεκδικεί μία μικρή μείωση του χρέους για να βρει τα χρήματα για τους επιχειρηματικούς ομίλους; Από μια κυβέρνηση που εγγυάται στο κεφάλαιο τη σταθερότητα της ΕΕ, της ευρωζώνης και της πορείας της Ελλάδα στους συγκεκριμένους θεσμούς;».

«Η συμμετοχή μας ή ακόμα και η ανοχή μας σε μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν μεγάλο λάθος και θα έβλαπτε τους εργαζόμενους», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι «το ΚΚΕ είναι υπέρ της μονομερούς διαγραφής του χρέους, της αποδέσμευσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, με μια εργατική και λαϊκή εξουσία και με παραγωγή».

«Είναι πραγματικά περισσότερο από ποτέ επίκαιρο και ρεαλιστικό να αναφερόμαστε και να αγωνιζόμαστε για το σοσιαλισμό-κομμουνισμό. Δεν μιλάμε για κάποιο μακρινό όραμα ή για κάτι που καθορίζεται κάθε φορά, από τις διάφορες ισορροπίες της εξουσίας, αλλά για κάτι το οποίο απορρέει από την ανάπτυξη της κοινωνίας, από τις παρούσες δυνατότητες, όπως και από τα αδιέξοδα της καπιταλιστικής οικονομίας», σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. 

 

Διαβάστε επίσης:

Βενιζέλος στη La Stampa: Ο Τσίπρας είναι σαν τον Χάρι Πότερ

Σημίτης: Απόλυτη αυτονομία στην Ένωση δεν είναι δυνατή 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ