Κωνσταντινόπουλος: Ο Παπανδρέου έρχεται να παραδώσει τις τριεδρικές

Ο υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στην Αρκαδία, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μίλησε στον Real Fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου για το αν υπήρχαν μόνο προσωπικά κίνητρα του κ. Παπανδρέου με την κίνησή του να ιδρύσει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

«Ο κ. Παπανδρέου είναι 33 χρόνια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, από το 1981, από το 1984 είναι υπουργός του ΠΑΣΟΚ. Ηταν 8 χρόνια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και 2,5 χρόνια πρωθυπουργός. Εγώ που στήριξα, είμαι από τους ελάχιστους 5-6 βουλευτές ο οποίος δεν έχω καταψηφίσει ούτε ένα άρθρο. Δεν έχω καταψηφίσει γιατί τα πίστευα όλα; Οχι βέβαια. Γιατί πίστευα σε μία συλλογικότητα», είπε ο κ. Κωνσταντινόπουλος και συνέχισε:

«Σήμερα ο κ. Παπανδρέου έρχεται να διασπάσει την παράταξη και να παραδώσει τις τριεδρικές, τους νομούς που έχουν τρεις έδρες, πιθανότατα την τρίτη έδρα στη Χρυσή Αυγή. Του το είπε ο κ. Μανιάτης πριν φύγει. Δηλαδή, η απάντηση του κ. Παπανδρέου είναι στις τριεδρικές ότι είναι προτιμότερο να βγει ένας από το ΠΑΣΟΚ ή να δοθεί η έδρα στη Χρυσή Αυγή; Αυτό το ερώτημα θα’ θελα να του το κάνετε».

«Στα 2 χρόνια που ήταν πρωθυπουργός μας ζήτησε ως βουλευτές της περιφέρειας Πελοποννήσου και τον είδαμε μία φορά. Και του είπα τον Σεπτέμβριο του 2011 “τα πράγματα είναι δύσκολα και χρειάζεται να ενωθούν πολλές δυνάμεις στη χώρα για να βγούμε από την κρίση”. Ομως σας λέω και σας δηλώνω, του λέω, ότι όσο υπάρχει κυβέρνηση και φέρνεται νομοσχέδια στη βουλή εγώ θα τα ψηφίζω, είναι καταγεγραμμένο αυτό. Σε εμάς, τη νέα γενιά, ο κ. Παπανδρέου απάντησε ότι: “εγώ θα κάνω το καπρίτσιο μου, θέλω να έχω ένα δικό μου κόμμα, με τους δικούς μου φίλους, δεν ενδιαφέρομαι για τη συλλογικότητα, δεν ενδιαφέρομαι για όλα αυτά που το ΠΑΣΟΚ στήριξε και τον στήριξε και τον ίδιο ως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και σας λέω ότι δεν με πειράζει αν τις έδρες θα τις έχει ένα κόμμα του δημοκρατικού τόξου, αλλά να την πάρει η Χρυσή Αυγή”. Αυτή είναι μία σκληρή ερώτηση και θέλει μία απάντηση», πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ