Βενιζέλος: Ποια οικονομία; Το πρόβλημα της χώρας είναι πολιτικό

Άρθρο του Ευ. Βενιζέλου στην «Εφημερίδα των Συντακτών»

«Μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές παρατηρούμε να γίνεται εντονότερο το ενδιαφέρον για την οικονομία, τις χρηματοοικονομικές αντοχές και ανάγκες της χώρας, καθώς από όλα αυτά εξαρτάται η δυνατότητα εφαρμογής ή ο κίνδυνος από την εφαρμογή των προεκλογικών εξαγγελιών των κομμάτων.

Ας δούμε λοιπόν πού βρισκόμαστε: Η χώρα έχει λαμβάνειν από τους εταίρους και δανειστές της συνολικά 10,7 δισ. ευρώ περίπου που έχουν καθυστερήσει και δεν μας έχουν δοθεί ως δόσεις το 2014. Θέλει πολλή δουλειά, μεγάλη εμπειρία, πολλούς λεπτούς χειρισμούς, για να μπορείς να καλύψεις προσωρινά το κενό στην καταβολή των δόσεων και στην κάλυψη των ταμειακών αναγκών του Δημοσίου.

Η επιστροφή μας στις αγορές ομολόγων λίγο πριν από τις ευρωεκλογές ήταν πολύ σημαντικό γεγονός. Όμως, ο πήχης της διαπραγμάτευσης ανέβηκε κυρίως, εξαιτίας της στάσης της αντιπολίτευσης που στέρησε από την κυβέρνηση τη νομιμοποίηση να διαπραγματεύεται και να δεσμεύεται εκ μέρους της χώρας, ενώ από ένα σημείο και μετά μας κοιτούσαν περίεργα και οι εταίροι και συνομιλητές μας…».

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το άρθρο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ