Στήριξη από τους προοδευτικούς ψηφοφόρους ζήτησε ο Βενιζέλος

Τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ από τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς ψηφοφόρους, «που με τον ΣΥΡΙΖΑ φοβούνται μια πιθανή αστάθεια στη χώρα, αλλά και από τη ΝΔ απέχουν ιδεολογικά, ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της αποψινής του ομιλίας, σε πολιτική συγκέντρωση στο «Παπαστράτειο» μέγαρο του Αγρινίου.

Μιλώντας για την εκλογική αναμέτρηση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε πως «πρέπει να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας και ο ελληνικός λαός, με βαθιά περίσκεψη και μεγάλη προσοχή, να σκεφτεί τι είναι αυτό που κρίνεται στις 25 Ιανουαρίου».

Όπως πρόσθεσε στη συνέχεια, «το ερώτημα είναι καταλυτικό» και εξήγησε: «Θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός να κάνουμε το ένα βήμα μπροστά που απομένει προκειμένου να ολοκληρώσουμε με ασφάλεια την έξοδο από το μνημόνιο και την κρίση, τη μετάβαση στη νέα φάση, στη νέα σελίδα που λέγεται τυπικά προληπτική πιστωτική γραμμή, αλλά στην πραγματικότητα είναι η επάνοδος της χώρας στην ομαλότητα, στην κανονική θέση μιας ισότιμης ευρωπαϊκής χώρας, ή θα κάνουμε πολλά βήματα πίσω, θα γυρίσουμε στο 2010, στο 2009, θα γυρίσουμε ξανά στο μηδέν και πίσω από το μηδέν;»

«Ακόμη κι αυτές τις τελευταίες εννιά μέρες», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, «είμαστε κυβέρνηση μαζί με τη ΝΔ και έχουμε την ευθύνη να κρατήσουμε τη χώρα ασφαλή, ολόκληρη, ακέραιη και έτσι θα τη βρουν οι πολίτες στην κάλπη την Κυριακή 25 Ιανουαρίου». Όπως πρόσθεσε, οι πολίτες θα βρουν τη χώρα να λειτουργεί, να είναι μέσα στην Ευρωζώνη, να έχει τράπεζες ισχυρές, να είναι ένα βήμα πριν από την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, να έχει προοπτικές για επενδύσεις, για δουλειές, για ανάπτυξη». Όμως συμπλήρωσε, πως για το τι θα γίνει από τις 26 Ιανουαρίου και μετά, αυτό θα το κρίνει ο ελληνικός λαός κυρίαρχα, δημοκρατικά και ελεύθερα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε την αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ως «τεχνητή πόλωση μεσαίου επιπέδου» και πρόσθεσε: «Από τη μία ο άγαρμπος βίαιος εκφοβισμός που επαγγέλλεται η ΝΔ και από την άλλη, αυτόν τον αφελή και κουτοπόνηρο εφησυχασμό του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει πείσει μια μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης πως όλα είναι απλά και εύκολα. Τώρα που εμείς λέμε ότι σε λίγο καιρό βγαίνουμε από το μνημόνιο, εκείνοι υπόσχονται τα αίτια της κρίσης και την αναπαραγωγή της».

Στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «το ερώτημα ποιο κόμμα θα είναι πρώτο, ποιο δεύτερο δεν είναι το μείζον σ’ αυτές τις εκλογές», ενώ πρόσθεσε ότι «δυστυχώς, μετά την κρίση οι αποφάσεις είναι κρίσιμες και τα διλήμματα έχουν ιστορικό βάρος και βάθος γιατί κρίνεται η ίδια η ύπαρξη του έθνους».

Όπως τόνισε, η κορυφαία συζήτηση πρέπει να είναι ποια θα είναι η τρίτη εντολή των ψηφοφόρων στις εκλογές αυτές. Το αντίβαρο, είπε, είναι η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ, στο ΠΑΣΟΚ με τον πράσινο ήλιο, το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Μάλιστα, απευθυνόμενος προς τους συγκεντρωμένους, τους είπε πως «σας έχω μεγάλη εμπιστοσύνη, γιατί το βλέπω στα μάτια σας, πάρτε την υπόθεση στα χέρια σας, το Έθνος στηρίζεται πάνω μας».

Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για την Αιτωλοακαρνανία, ως μια περιοχή «που έχει στενούς δεσμούς με το ΠΑΣΟΚ, μια περιοχή που είχε πάντα μέσω στην καρδιά της τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον ιδρυτή και ιστορικό ηγέτη του κινήματος».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ