Μωραΐτης: Το Κίνημα δεν θα γίνει πατερίτσα κανενός

Ο υποψήφιος με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών στη Β Αθήνας, Θάνος Μωραϊτης, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την Κάτια Μακρή απάντησε μεταξύ άλλων και στο ερώτημα με ποιον θα μπορούσε το Κίνημα να συνεργαστεί ευκολότερα στην περίπτωση που μπει στη Βουλή.

«Εμείς αυτό το οποίο πιστεύω το έχουμε κάνει σαφές, αλλά τις επόμενες ημέρες θα το πούμε και ξεκάθαρα, όσο μπορούμε θα το φωνάξουμε, είναι ότι θέλουμε σε κάθε περίπτωση να εργαστούμε για μία κυβέρνηση η οποία θα μπορέσει να θέσει τρεις μεγάλες προτεραιότητες για τη χώρα. Θέλουμε αυτές οι προτεραιότητες να είναι σίγουρα σε μία προοδευτική κατεύθυνση. Και μιλώ για το μεγάλο θέμα του κλεισίματος της διαπραγμάτευσης, κάτι που ήταν εύκολο και η κυβέρνηση απέτυχε», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μωραΐτης.

Και πρόσθεσε: «Από τον Μάιο η κυβέρνηση Σαμαρά είχε χάσει σε πολλά διαπραγματευτικά πεδία. Ήταν ξεκάθαρο το που ήθελε να πάει τα πράγματα με τον ανασχηματισμό ο οποίος έγινε τον Ιούνιο και βεβαίως θέλω να θυμίσω ότι αμέσως μετά άρχισε να σκίζει τα μνημόνια, άρχισε να συριζοποιεί τον λόγο της η κυβέρνηση και άρχισε να στέλνει τα δικά της μηνύματα στους εταίρους. Το έλλειμμα αξιοπιστίας αυτής της κυβέρνησης ήταν τεράστιο. Κι ήταν αποτέλεσμα, όλες αυτές οι προτάσεις οι οποίες έγιναν, μιας κακής διαπραγμάτευσης και αποτέλεσμα αυτής της μεγάλης έλλειψης αξιοπιστίας».

Συνέχισε δε λέγοντας ο υποψήφιος με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών στη Β Αθήνας. «Θέλω να πω το εξής, θα μπορούσαν να γίνουν εντελώς άλλοι χειρισμοί και δεν είμαι ο μόνος ο οποίος το λέει αυτό το πράγμα. Εκεί λοιπόν απέτυχε, απέτυχε να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και τσακωνόταν η κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ το ποιος είναι πιο Αριστερός και ποιος θα σκίσει πιο γρήγορα τα μνημόνια. Απέναντι λοιπόν στο φόβο τον οποίο επενδύει σήμερα η Ν.Δ. απέναντι στον άκρατο λαϊκισμό του κ.Τσίπρα εμείς θέλουμε να αποτελέσουμε έναν πόλο ισορροπίας, έναν πόλο πολιτικής σταθερότητας ο οποίος δεν θα γίνει παρακολούθημα, δεν θα γίνει πατερίτσα κανενός, αλλά με μία συγκεκριμένη ατζέντα την οποία θα επιβάλλουμε μετά την Κυριακή των εκλογών, γιατί έχουμε την εμπειρία και έχουμε κι ένα συγκεκριμένο σχέδιο και μία ολοκληρωμένη πρόταση».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ