«Ο Παπανδρέου μου είχε προτείνει την πρωθυπουργία»

Στον κ. Ευ. Βενιζέλο είχε απευθυνθεί, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε χθες ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Γ. Παπανδρέου, προκειμένου να αναλάβει την πρωθυπουργία της χώρας τον Νοέμβριο του 2011.

Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Βενιζέλος απέκρουσε εκ νέου τις κατηγορίες του κ. Παπανδρέου περί υπονόμευσης το 2011, διερωτώμενος γιατί ο τότε πρωθυπουργός τού ζήτησε να τον διαδεχθεί ως επικεφαλής της τρικομματικής που συστάθηκε τελικά υπό τον κ. Λ. Παπαδήμο. «Μεταξύ Πετσάλνικου και Παπαδήμου με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι θα προτείνει εμένα ως πρωθυπουργό. Θα πρότεινε ως πρωθυπουργό αυτόν που τον έριξε;», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος. Κατονόμαστε, μάλιστα, τον κ. Κ. Σκανδαλίδη ως μάρτυρα της κρούσης που δέχθηκε και μπορεί να επιβεβαιώσει τα γεγονότα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ περιέγραψε την ίδρυση του Κινήματος ως ένα «καπρίτσιο» του κ. Παπανδρέου. Χαρακτήρισε πιθανές δεύτερες εκλογές «βλαπτικές» για τη χώρα και επισήμανε ότι, όποιο και αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα, ο ίδιος θα επιμείνει στην πρότασή του για κυβέρνηση ευρύτερης συναίνεσης. Σε περίπτωση, μάλιστα, όπως είπε, που επιβεβαιωθεί το σενάριο που αναδεικνύει τον ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτο κόμμα, τότε «γίνεται κατανοητό ότι το πραγματικό αντίβαρο και ο πραγματικός εγγυητής των εθνικών στρατηγικών είναι το ΠΑΣΟΚ». Επανέλαβε ότι δεν θεωρεί το κόμμα του «μπαλαντέρ» και ανέφερε ότι σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν μετεκλογικές συνομιλίες με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει «να δούμε ότι υπάρχει βούληση εκ μέρους τους να συμπράξουν με την ευθύνη που θα τους βαραίνει ως πρώτο κόμμα σε μια εθνική στρατηγική σε ένα προγραμματικό πλαίσιο».

Στο πλαίσιο των περιοδειών του, ο κ. Βενιζέλος βρέθηκε χθες στο Ηράκλειο Κρήτης, απ’ όπου και επεσήμανε ότι αν δεν συνεργαστούν οι πολιτικές δυνάμεις, «θα υπάρξει σοκ μεγαλύτερο από αυτό που υπήρξε το 2010». Απαντώντας σε ερώτηση περί του τι θα συμβεί αν το ΠΑΣΟΚ δεν αναδειχθεί τρίτη δύναμη, ο κ. Βενιζέλος είπε: «Για το κόμμα θα ήταν μια αποτυχία. Και για μένα προσωπικά κάθε αποτυχία του κόμματος είναι και προσωπική μου αποτυχία».

Από τη Χαρ. Τρικούπη κλιμάκωσαν και χθες την επίθεση στη Ν.Δ. Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Εύα Καϊλή κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι «θριαμβολογεί διαρκώς παρουσιάζοντας ως δικά της τα έργα του ΠΑΣΟΚ». Και αναφερόμενη στο «Ποτάμι των Νεοφιλελεύθερων και της ΔΗΜΑΡ» είπε ότι οι βασικές θέσεις του κόμματος συνοψίζονται στο γνωμικό «καλύτερα πλούσιος και υγιής, παρά φτωχός και ασθενής». Ο κ. Ανδρ. Λοβέρδος εκτίμησε χθες (Alpha 98,9) ότι το ΠΑΣΟΚ θα διαδραματίσει ρόλο «αν παγιωθούν οι σημερινοί συσχετισμοί». Η κ. Φώφη Γεννηματά επανέλαβε χθες τη διαφωνία της με τη διάσπαση που επέφερε το Κίνημα του κ. Παπανδρέου, ενώ επισήμανε ότι ο κ. Βενιζέλος έχει ήδη γνωστοποιήσει ότι μετά τις εκλογές θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε συνέδριο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ