Στρατούλης: Ήδη υπογεγραμμένα 8 νομοσχέδια

Ο υποψήφιος βουλευτής Β’ Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν ήδη γραμμένα και υπογεγραμμένα νομοσχέδια.

«Είμαστε πανέτοιμοι με τα εξής νομοσχέδια, είναι γραμμένα, υπογεγραμμένα: Το πρώτο αφορά επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ μαζί με αυτό, στο ίδιο νομοσχέδιο είναι η αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και στο ίδιο νομοσχέδιο είναι και η αποκατάσταση των αρμοδιοτήτων του Οργανισμού Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας, όταν δεν μπορούν να τα βρούνε εργοδότης με τα συνδικάτα, να βγαίνει μια διαιτητική απόφαση. Το δεύτερο είναι για την αποκατάσταση της 13ης σύνταξης, όταν αυτή είναι κάτω από 751 ευρώ. Τρίτον είναι για την κατάργηση της διαθεσιμοτήτων και των απολύσεων στο Δημόσιο», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Το τέταρτο είναι για τον ιδιωτικό τομέα για την επαναφορά προστατευτικής εργατικής νομοθεσίας από τις απολύσεις που στα χρόνια του Μνημονίου έγιναν πιο εύκολες και πιο φθηνές για τους εργοδότες, να μπει ένας φραγμός δηλαδή στον ιδιωτικό τομέα. Το πέμπτο είναι για την κατάργηση της δυνατότητας των κυβερνήσεων που είχε δοθεί από την χούντα για πολιτική επιστράτευση απεργών. Το έκτο είναι για τους υπερήλικες ηλικιωμένους ομογενείς που κόπηκε η σύνταξη πάνω από 67 ετών, των 360 ευρώ. Το έβδομο είναι για ασφαλιστικές ρυθμίσεις των ελεύθερων επαγγελματιών ενώ το όγδοο είναι με τα ΑμεΑ, το διάστημα που περιμένουν από τη στιγμή που έκαναν την αίτηση μέχρι να αξιολογηθεί αναπηρία τους από τα ΚΕΠΑ, που είναι 8-10 μήνες και στερούνται σύνταξης και προνοιακών επιδομάτων, αυτό το διάστημα να μπορούν να τα παίρνουν και να γίνει κάτι που δεν πρέπει, να γίνει συμψηφισμός».

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ